ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ - καρέ: Παραδομένη επί ώρες στο χάος η Αθήνα

Καρέ - καρέ: Παραδομένη επί ώρες στο χάος η Αθήνα

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών σφοδρότατων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, 45 κτίρια και καταστήματα, παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ δεν έλειψε και το πλιάτσικο σε πολλά από αυτά.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των κουκουλοφόρων έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στα πυρπολημένα κτίρια «δεδομένου ότι οι ταραχοποιοί και μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους δεν επέτρεπαν την προσέγγισή τους στα σημεία αυτά. Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί».

Συνολικά, συνελήφθησαν, 74 άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και για κλοπές εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.

Από τα πρωτοφανή επεισόδια τραυματίσθηκαν 68 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία.

Το Newsbomb.gr βρισκόταν καθ όλη τη διάρκεια των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας καταγράφοντας το πολεμικό σκηνικό:

anarxikoiksekopurasi

diadilothstravmatias
dolkameno
kosmimatopoleioadeio
magazispasmena
pliatsikoathina
pullandbear
pyrosvestikiathina
spasmenaathina
starbaks
strogylosfotia
teleiosateathina
travmatiasathina
tyrapezakameni
Untitled
vitrinaspasmeni