ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ανησυχώ για τα σούπερ μάρκετ - Δεν τηρούνται τα μέτρα στα ταμεία

Κορονοϊός - Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ανησυχώ για τα σούπερ μάρκετ - Δεν τηρούνται τα μέτρα στα ταμεία

«Καμπανάκι κινδύνου» χτυπάει για άλλη μια φορά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μέσω του Newsbomb.gr, δείχνοντας την μεγάλη ανησυχία της για τους πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα στα σούπερ μάρκετ.

Με αφορμή την αναστάτωση που προκάλεσε η βρετανική έρευνα σχετικά με την μετάδοση του ιού στα σούπερ μάρκετ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας ανέφερε στο Newsbomb.gr την έντονη ανησυχία της σχετικά με τους πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις στα ταμεία.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δεν τηρούν τα μέτρα στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, αυτό είναι κάτι το οποίο μας ανησυχεί πολύ. Στην ουρά είναι ο ένας πάνω στον άλλον, αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα μεγάλη εστία μόλυνσης για την διασπορά του ιού».

Επιπλέον η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας πως: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω, πως για να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων, πρέπει να παρθούν αυστηρότερα μέτρα. Δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα. Δεν υπάρχει τήρηση των μέτρων από όλους».

Τέλος, σχετικά με την Αττική εκτιμάει πως είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Θεσσαλονίκη, ωστόσο εάν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει υψηλός, αναφέρει πως: «Θα βρεθεί και η Αθήνα στην ίδια κλίμακα με την Θεσσαλονίκη εάν δεν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.

Τρομάζει ο αριθμός των διασωληνωμένων

Παράλληλα, τρόμο προκαλεί το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καταρρίπτεται καθημερινά το αρνητικό ρεκόρ του αριθμού των διασωληνωμένων. Την Πέμπτη ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έφτασε τους 499 ενώ 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές στην υγεία τους λόγω κορονοϊού.

Κι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται και κατά συνέπεια και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, άρα και εκείνοι που θα χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ, η πληρότητα των ΜΕΘ στη χώρα διαμορφώνεται στο 82%.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας, σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.220 κλίνες ΜΕΘ.​ Από αυτές, 1.000 είναι κατειλημμένες και 220 κενές (ποσοστό 18%). Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 8 κενές ΜΕΘ-Covid, στην Αττική 45 κενές ΜΕΘ-Covid ενώ στην 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας) μόνο 2 κενές ΜΕΘ-Covid.

Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές, ότι η άρση του lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ σε όλη τη χώρα είναι απίθανο να έρθει την 1η Δεκέμβρη, ενώ από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έκλεισαν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε κατά την ενημέρωση της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δεδομένου ότι ο δείκτης θετικότητας στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, γεγονός που δείχνει χαλάρωση στη συμπεριφορά των πολιτών, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις όσο και στους χώρους εργασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεταδίδεται τελικά στο Σούπερ Μάρκετ; Όλη η αλήθεια - Τι είπε ο Μαγιορκίνης