ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Αποκάλυψη - Αυτά τα καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα

Άρση lockdown: Αποκάλυψη - Αυτά τα καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα

Lockdown: Το σχέδιο ανοίγματος των επιχειρήσεων αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Κυριακής. 

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ψώνια με click away

Παράλληλα, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα, ενώ έκανε ιδιαίτερα αναφορά στο σύστημα click away.

Όπως εξήγησε, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή, ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει: «Αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα και σύντομα, πιθανώς τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα γίνει» και προσθέτει: «έχουμε απόλυτη γνώση για το τι συμβαίνει στην αγορά και μάλιστα σε όλα της τα επίπεδα».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα όμως, είναι και η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων «καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δεν περιορίζονται μόνο στο διάστημα κατά το οποίο ισχύει το lockdown», ενώ ταυτόχρονα, «η κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της έργο με γνώμονα την ταχύτητα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση - σταθμός: Αναδρομικά από δώρα στις συντάξεις - Ποιοι θα πάρουν από 800 - 2.921 ευρώ