ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός: Περισσότερα από 39.000 κρούσματα τον Νοέμβριο – Ένας θάνατος κάθε 4,5 ώρες

Κορoνοϊός: Περισσότερα από 39.000 κρούσματα τον Νοέμβριο – Ένας θάνατος κάθε 4,5 ώρες

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΌλα δείχνουν πως η εβδομάδα που ξεκινά θα είναι η πιο κρίσιμη. Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι εισαγωγές, ανησυχεί τους υγειονομικού.

Οι αριθμοί της πανδημίας σοκάρουν 39.251 κρούσματα κορoνοϊού από τις αρχές Νοεμβρίου. Ένας θάνατος κάθε 4,5 ώρες το περασμένο 24ωρο.

Η ώρα είναι 8:30 το πρωί. Άλλη μία εφημερία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μόλις ξεκίνησε. 42 από τα 44 κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι ήδη κατειλημμένα.

Η ώρα είναι 12 το μεσημέρι. Στον Ευαγγελισμό η εφημερία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στην ΜΕΘ covid έχουν απομείνει 12 κενά κρεβάτια.

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τους 4.000. Περισσότεροι από 500 είναι στην εντατική. Αναμέσά τους μία 28χρονη μητέρα, από την Κοζάνη, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Σύψα, οι πιέσεις στο σύστημα υγείας θα εξακολουθήσουν για δύο τουλάχιστον ακόμα εβδομάδες.

Στις καλύτερες θέσεις της Ε.Ε. η Ελλάδα

Το δεύτερο κύμα του κορωνοιού σαρώνει την Ευρώπη. Η χώρα μας παρά την πίεση που δέχεται, είναι σε πολύ καλύτερη θέση συγκριτικά με χώρες αντίστοιχου πληθυσμού, αφού κατέχει την 33η θέση σε αριθμό κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, η Ελλάδα μετρά λίγο περισσότερα από 82.000 κρούσματα, όταν χώρες όπως το Βέλγιο, η Τσεχία, η Πορτογαλία και η Σουηδία, έχουν διπλάσιο ακόμα και 6πλασιο επιδημιολογικό φορτίο.

Παρόλο που η χώρα μας βρίσκεται σε καλή θέση συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, οι ειδικοί δεν εφησυχάζουν και περιμένουν να δουν πότε θα αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε συναγερμό κυβέρνηση και επιστήμονες - Γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα παρά το lockdown