ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του Covid στην Ελλάδα

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του Covid στην Ελλάδα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στο μεγάλο ερώτημα που αφορά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και πότε αυτό θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας απάντησε στο Newsbomb.gr, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά αυτό που αναμένει η χώρα μας είναι να δοθεί η απαιτούμενη άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ο οποίος εξετάζει τις αιτήσεις έγκρισης τριών υποψήφιων εμβολίων κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πιθανή η αδειοδότηση των πρώτων εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2021.

Ο EMA, με έδρα το Αμστερνταμ, έχει αποστολή την αδειοδότηση και τον έλεγχο των φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το τελικό πράσινο φως δίδεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιτρέπει στα εργαστήρια την εμπορική διάθεση του φαρμάκου τους εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου αν όλα κυλήσουν ομαλά οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Καμία συζήτηση ακόμα για άρση των μέτρων

Κρίσιμη χαρακτήρισε την πίεση στο σύστημα υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας στο Newsbomb.gr σημειώνοντας παράλληλα ότι δεδομένων των συνθηκών οι επιτροπή των επιστημόνων δεν έχει συζητήσει για άρση των μέτρων.

«Το μόνο που βλέπουμε είναι ότι τα μέτρα δεν τηρήθηκαν όπως θα έπρεπε. Αργήσαμε πολύ. Δεδομένης λοιπόν της κατάστασης δεν έχουμε αρχίσει να συζητάμε για άρση των μέτρων. Πρέπει πρώτα να δούμε πότε θα μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας», δήλωσε η κα. Παπαευαγγέλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων που θα δώσουν το «πράσινο φως» για την άρση των μέτρων και το «άνοιγμα» της οικονομίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν μαγικά νούμερα. Αυτό που κοιτάμε είναι οι τάσεις σε εβδομαδιαία βάση και πολλές άλλες παραμέτρους».

Σε σχέση με ένα ενδεχόμενο τρίτο lockdown η καθηγήτρια τόνισε ότι στόχος όλων είναι να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Ορθή και καθολική χρήση της μάσκας

«Είναι μάλλον αδύνατο να πιστεύουμε ότι ξαφνικά θα γυρίσουμε σελίδα στη ζωή μας και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα του Φεβρουαρίου του 2020, χρειάζεται υπομονή», είπε η κ. Παπαευαγγέλου χθες (23/11) στην ενημέρωση για την πανδημία (με τους κ.κ Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά).

Επίσης, σημείωσε ότι «το βέβαιο είναι ότι αυτή η δοκιμασία θα τελειώσει, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία είναι η πιστή και ταυτόχρονη εφαρμογή πολλών και διαφορετικών μέτρων» και τόνισε: «Αναμφισβήτητα το πιο απλό και αποτελεσματικό μέτρο είναι η ορθή και καθολική χρήση της μάσκας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr