ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ξεχάστε τις διακοπές των Χριστουγέννων - Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Lockdown: Ξεχάστε τις διακοπές των Χριστουγέννων - Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό
Intime News

Κορονοϊός: Ακόμα και στην περίπτωση που ανοίξει η αγορά τις ημέρες των εορτών, θα συνεχίσουν να μην προβλέπονται οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια

Στις περιοχές που βρισκόμαστε κατά το lockdown που διανύουμε, θα περάσουμε, όπως όλα δείχνουν, τις μέρες των Χριστουγέννων. Και αυτό γιατί παρόλο που αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικοί δείκτες, υπάρξει ένα προσεκτικό άνοιγμα στην αγορά προκειμένου να «κινηθεί» η οικονομία, αυτό δεν θα ισχύσει και για τις μετακινήσεις των πολιτών που θα παραμείνουν στο υπάρχον καθεστώς.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση που ανοίξει η αγορά τις ημέρες των εορτών, θα συνεχίσουν να μην προβλέπονται οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια αλλά και οι εορταστικές εξορμήσεις Οι μετακινήσεις μας, σύμφωνα με το STAR, θα συνεχίσουν να έχουν περιορισμούς και sms.

Για όλο το διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό ότι ισχύει δηλαδή και αυτή τη στιγμή. Επίσης, θα παραμένουν κλειστά τα χειμερινά θέρετρα, καθώς οι Αρχές φοβούνται φαινόμενα συνωστισμού, ενώ κλειστά θα είναι και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, μετά το πέρας του lockdown, χωρίζοντας την χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Χαρδαλιάς: Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων – Τι είπε για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά