ΕΛΛΑΔΑ

Γκλέτσος: Φοβήθηκα για τη ζωή μου, αλλά κυρίως για τον Μίκη

Γκλέτσος: Φοβήθηκα για τη ζωή μου, αλλά κυρίως για τον Μίκη

Τις στιγμές φόβου που ένιωσε για τον Μ. Θεοδωράκη και τον Μ. Γλέζο στα χθεσινά επεισόδια περιέγραψε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο δήμαρχος Στυλίδας παραδέχθηκε ότι εκ των υστέρων φοβήθηκε για τη ζωή του, ωστόσο την ώρα των επεισοδίων φοβήθηκε για τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο και ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή να μάθει ποιος έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν ασφυξιογόνα.

«Αν συνέβαινε το μοιραίο, τι θα λέγαμε; Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν σκοτώναμε το Μίκη Θεοδωράκη με ασφυξιογόνα;» διερωτήθηκε.

«Σταμάτησε η αναπνοή μας για δύο-τρία λεπτά, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Για δύο τρία λεπτά, πηγαινοερχόμασταν στο θάνατο», ανέφερε ο κ. Γκλέτσος, προσθέτοντας ότι η χθεσινή του παρουσία έξω από τη Βουλή ήταν «για την τιμή των όπλων», ανεξαρτήτως του εάν οι βουλευτές ψήφισαν «ναι» ή «όχι» στο μνημόνιο.

«Η Ελλάδα διέπραξε ύβριν τα τελευταία 40 χρόνια. Μας έδιναν χρήματα κι αντί να φτιάξουμε προϋποθέσεις για να είμαστε δυνατοί, τα φάγαμε στα μπουζούκια», υπογράμμισε ο κ. Γκλέτσος, που τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της χώρας στη δραχμή.