ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μονιμοποιήσεις γιατρών σε ΜΕΘ: Πόσους αφορά – Ποια θα είναι η διαδικασία

Κορονοϊός - Μονιμοποιήσεις γιατρών σε ΜΕΘ: Πόσους αφορά – Ποια θα είναι η διαδικασία
INTIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΠρόκειται για γιατρούς, οι οποίοι υπηρετούν ήδη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δεν έχουν ενταχθεί στη διαδικασία μονιμοποίησης.

Περίπου 250 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (εντατικολόγους, αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους), αφορά η εξαγγελία του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση γιατρών που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ΜΕΘ του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι εν λόγω γιατροί υπηρετούν ήδη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δεν έχουν ενταχθεί στη διαδικασία μονιμοποίησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους Διοικητικές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, δεσμεύθηκε ότι μετά από την κρίση, θα προκηρυχθούν νέες θέσεις ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν στις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστούν αορίστου.

Αντίστοιχη δέσμευση έχει αναλάβει η κυβέρνηση και για τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

«Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Άμεση η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, «Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος είναι 210, τους οποίους και ευχαριστούμε», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Από αυτούς, οι 13 είναι στις ειδικότητες που προβλέπει η σχετική απόφαση, αποδέχτηκαν να είναι αποκλειστικής απασχόλησης και υπέγραψαν τη σύμβαση με τις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της Μακεδονίας.

Ειδικότερα, οκτώ από αυτούς θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, δύο στο Νοσοκομείο Δράμας, δύο στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής και ένας στο Νοσοκομείο Έδεσσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Πότε θα γίνει η άρση lockdown -Όταν η κατάσταση ξεφεύγει δύσκολα επανέρχεται