ΕΛΛΑΔΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη - Πέτσας στο Newsbomb.gr: Ανοιχτό το ενδεχόμενο – Από εβδομάδα οι αποφάσεις

Διάγγελμα Μητσοτάκη - Πέτσας στο Newsbomb.gr: Ανοιχτό το ενδεχόμενο – Από εβδομάδα οι αποφάσεις

Δεν απέκλεισε ούτε επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr το ενδεχόμενο να υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα για τον τρόπο άρσης του lockdown

Όπως είπε, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις παρατηρήσεις των ειδικών.

Μέχρι τότε θα πρέπει οι πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα και να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο ώστε να υπάρξει σταδιακή άρση του lockdown.

Επίσης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

«Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, ο κ. Πέτσας συνέστησε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται.

«Η Κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου