ΕΛΛΑΔΑ

Κορονoϊός: «Καμπανάκι» για τις αντοχές του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης–Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Κορονoϊός: «Καμπανάκι» για τις αντοχές του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης–Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Κορονοϊός: Καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολη, κρούει το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Εβρου (ΣΥΚΝΕ).

Όπως καταγγέλλουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 100 ασθενείς με covid-19 εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι στη Μ.Ε.Θ..

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, οι αντοχές του νοσοκομείου είναι πλέον σε οριακό επίπεδο καθώς ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται μαζί με ασθενείς που πάσχουν από παθολογικές ασθένειες με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διασποράς του ιού να είναι πολύ μεγάλος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων

«26/11/2020

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο Νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας 100 ασθενέίς με covid-19 εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι στη Μ.Ε.Θ

Οι αντοχές του Νοσοκομείου μας είναι πλέον οριακές αλλά και επικίνδυνες ...!!!

Η Μ.Ε.Θ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες...!!!

Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν.....!!

Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές ...!!

Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν κατηληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων (Με πεπαλαιομένο εξοπλισμό ...)

Έλεος...!!

Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους ...!!!έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο Νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 Νοσηλευτές Δ.Ε.

Σήμερα έχουμε λοιπόν 21ανεπτυγμένες κλίνες Μ.Ε.Θ.(+6 να ετοιμάζονται..) 7 κλίνες στη ΜΟΝ.ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ και 4 κλινικές COVID -19 που μπορούν να Νοσηλεύσουν άλλους140 ασθενείς(20 εξ' αυτών είναι κατηλλειμένες απο Παθολογικούς ασθενείς)

Παρατηρείται λοιπόν το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής Παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19.

Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο ...

Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς...τότε τι νοείται διασπορά;

Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά απο ιχνηλάτηση...!!!

Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας ....διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ' ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές...!!!

Ζητούμε λοιπόν από την Διοίκηση να πάψει να εκτελεί απλώς εντολές ...και να λάβει σοβαρά υπ'όψιν της τις δυνατότητες αντοχής του συστήματος στην παροχή του απαραίτητου όγκου Οξυγόνου σε απομακρυσμένες κλινικές όπως και χθες στην covid-3 ειδάλλως θα έχει και την επικείμενη ευθύνη ...!!

Να σημειώσουμε επ'αυτού ότι τον μήνα Αύγουστο οι ανάγκες μας στην παροχή Οξυγόνου ήταν περίπου 700cm3 και σήμερα ξεπερνούν τις 2000 cmm3 ημερησίως ...

Οι ανάγκες λοιπόν τριπλασιάστηκαν...!!

Πριν λοιπόν θρηνήσουμε θύματα από αμέλεια καλό θα είναι να γνωρίζουμε ποιές είναι οι δυνατότητες μας και να πάψουμε να επεκτεινόμαστε έτσι απλά σε επιπλέον κλινικές covid χωρίς τα προαπαιτούμενα...!!!

Επιτέλους κύριοι επαΐοντες ...

την μάχη δεν την δίνεται μόνοι σας με ρητές και κατηγορηματικές εντολές υπό την ασφυκτική πίεση της εξάπλωσης του ιού ,την μάχη την δίνουμε όλοι μαζί και πρωτίστως οι εργαζόμενοι της 'Α γραμμής....!!

Μην κωφεύετε λοιπόν....!!!

Ο πόλεμος θα κερδηθεί από όλους τους εργαζόμενους και για όλους τους συμπολίτες μας με την ενίσχυση του Δημόσιου Εθνικού συστήματος Υγείας και όχι με χειροκροτήματα και παλινωδίες...!!!

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Υ.Κ.Ν.Ε»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» με 608 διασωληνωμένους, 99 θανάτους και 2.018 νέες μολύνσεις