ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Γρίφος» το άνοιγμα της εστίασης πριν από τα Χριστούγεννα

Κορονοϊός: «Γρίφος» το άνοιγμα της εστίασης πριν από τα Χριστούγεννα
Intime News

Κλιμακωτά αναμένεται να γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων, ενόψει των εορτών ωστόσο γρίφος παραμένει με ποιους περιορισμούς θα μπορούσε να ανοίξει η εστίαση για τα Χριστούγεννα.

Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες έχει καταστεί το άνοιγμα της εστίασης με το επικρατέστερο σενάριο, τα 90.000 καταστήματα που ανήκουν στον κλάδο, να σηκώσουν ρολά λίγο πριν από τις γιορτές, ενώ σημειώνεται ότι υπάρχουν και εισηγήσεις ώστε να μην ανοίξου καθόλου. Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους τονίζουν, ότι αν είναι να ανοίξουν για να κλείσουν μετά από μερικές ημέρες δεν θα έχει κανένα νόημα.

Κλιμακωτά αναμένεται να γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων, ενόψει των εορτών ωστόσο γρίφος παραμένει με ποιους περιορισμούς θα μπορούσε να ανοίξει η εστίαση για τα Χριστούγεννα. Ένα μήνα πριν τις γιορτές και ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τα λουκέτα που έχει υποστεί από τον Μάρτιο, λόγω των lockdown.

Από την πλευρά τους τόσο ιδιοκτήτες όσο και εργαζόμενοι αισθάνονται ότι βρίσκονται στον «αέρα» καθώς δεν γνωρίζουν, εάν και με ποιους περιορισμούς θα ανοίξουν. Ταυτόχρονα όπως επισημαίνουν οι ημέρες των Χριστουγέννων θα ήταν γι' αυτούς μια ευκαιρία να βγάλουν τα «σπασμένα» του φθινοπώρου, όμως όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση φαίνεται πως δεν θα τους δοθεί ούτε αυτή η ευκαιρία.

Το άνοιγμα της εστίασης δεν θα ακολουθήσουν κέντρα διασκέδασης και μπαρ ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων είναι τα εστιατόριά και οι καφετέριες να ανοίξουν πριν τις γιορτές μόνο με καθήμενους και υπό αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ο Γιαννης Δαβερώνης, Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής μιλώντας στο Newsbomb.gr είπε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει η εστίαση, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί πρόταση από την Ομοσπονδία του κλάδου, να μην ανοίξει καθόλου ο κλάδος, καθώς όπως υποστηρίζει θα είναι καταστροφικό να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις για ένα μικρό διάστημα και έπειτα να ξανακλείσουν.

Λινού: Τεράστιος κίνδυνος αν ανοίξει η εστίαση

Ως τεράστιο κίνδυνο είχε χαρακτηρίσει η Αθηνά Λινού το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση τα Χριστούγεννα. «Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος καθώς το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι ότι μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό» , είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Όπως η πολιτεία λαμβάνει μέτρα για να σώσει τις ζωές των πολιτών κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να λάβει αντίστοιχα μέτρα για να σώσει τον τουρισμό και την εστίαση από την οικονομική καταστροφή», είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

«Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από τον κορονοϊό χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα» συμπλήρωσε η κυρία Λινού η οποία πρότεινε οι πολίτες να αξιοποιήσουν όσο μπορούν το delivery προκειμένου να στηριχθεί η εστίαση σε αυτήν τη δύσκολη φάση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 98 θάνατοι και 603 διασωληνωμένοι - 1.193 κρούσματα