ΕΛΛΑΔΑ

Γκράβα - Βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα ναρκωτικών - Έστελναν SMS στο 13033

Γκράβα - Βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα ναρκωτικών - Έστελναν SMS στο 13033

Βίντεο από τα μέλη της σπείρας που είχαν ως «στρατηγείο» το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και πουλούσαν ναρκωτικά φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο ένας από τους 14 συλληφθέντες να βγαίνει από το σχολικό συγκρότημα αργά το βράδυ ενώ όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που είχαν γίνει η σκιά του είχε κάνει τρεις συναλλαγές ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το CNN Greece και την αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών διαπίστωσαν επίσης ότι πρόκειται για τη πρώτη στείρα που την περίοδο της καραντίνας εφάρμοσαν τη μέθοδο της εξ αποστάσεως αγοραπωλησίας παράνομων ουσιών.

Συγκεκριμένα, επειδή εξέφραζαν φόβους για τον κορονοϊό άφηναν σε συγκεκριμένο σημείο τα ναρκωτικά, όπου πήγαιναν και τα παραλάμβαναν οι αγοραστές και λίγο αργότερα παραλάμβαναν τα χρήματα από άλλο σημείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες όταν τα μέλη της συμμορίας ήθελαν να μετακινηθούν, για να αφήσουν τα ναρκωτικά ή να παραλάβουν τα χρήματα, έστελναν μήνυμα στο 13033 για μετακίνηση 2.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα στη συμμορία υπήρχαν διακριτοί ρόλοι και ιεραρχία ενώ στο τέλος της ημέρας γινόταν η συγκέντρωση των χρημάτων.

Α. «...Που είσαι;

Β. «...Εδώ σπίτι

Α. «...Σπίτι;

Β. «...Ναι θα συναντηθούμε να μου δώσεις τα ταμεία;

Α «...Ναι ρε θα με περιμένεις να πάω να τα πάρω όμως από τον bro και θα έρθω να το πάρω

Α. «...Σε πόσο όμως σε κανένα μισάωρο;

Β. «... Ε κάπου εκεί ναι OK έλα

Όπως προέκυψε το εγκληματικό δίκτυο ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή (2) υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων είτε από την Αλβανία.

Η πρώτη υποομάδα, χρησιμοποιώντας ως «βάση» σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Η δεύτερη υποομάδα, χρησιμοποιώντας ως «βάση» το Άλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Από έναν πρόχειρο υπολογισμό οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παράνομα κέρδη τους είχαν ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ.

Επίσης είχαν ένα δικό τους κωδικό γλωσσάρι είχαν εφαρμόσει στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες. Χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών που είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τη δράση των συνολικά 22 μελών διαπίστωσαν ότι οι κωδικοί τους για να μην γίνονται αντιληπτοί ήταν:

ΙΟΝ ή ΤΣΟ =Κάνναβη τύπου σοκολάτας

Σκου = κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας

Βερμούδα =μισό κιλό κάνναβη

Παντελόνι =1 κιλό κάνναβη