ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Δράμα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την νοσηλεύτρια που πέθανε - «Μου έγραφε φοβάμαι»

Κορονοϊός-Δράμα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την νοσηλεύτρια που πέθανε - «Μου έγραφε φοβάμαι»

Κορονοϊός-Όλες οι ειδήσεις: Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία στη Δράμα μετά τον θάνατο της 58χρονης νοσηλεύτριας από κορονοϊό.

Για την άτυχη Σοφία και τις δύσκολες ημέρες που πέρασε μίλησε στον ΣΚΑΙ η συνάδελφός της Βούλα Παπαστεργίου.

«Με τη Σοφία είχα καθημερινή επικοινωνία. Κάθε μέρα σχεδόν μ' ενημέρωνε για την κατάστασή της, πως περνούσε όλο το 24ωρο. Τη μια μου έλεγε και μου έγραφε σήμερα είμαι καλά. Την άλλη μέρα πήγαινε κάτι στραβά, όσο μπορούσα της έδινα κουράγιο, να μη στεναχωριέται, θα περάσουν οι μέρες. Την έλεγα άντε και σήμερα και δύο, αύριο και τρεις Σοφούλα μου».

Ο μεγαλύτερός φόβος της 58χρονης ήταν η διασωλήνωση, κάτι που έγινε μετά από 13 ημέρες στο νοσοκομείο.

«Μετά από δύσκολη δύσπνοια που είχε, πολλές κρίσεις δύσπνοιας, μου έγραφε από κάτω φοβάμαι. Την έλεγα τι φοβάσαι αφού δε θα σε διασωληνώσουν. Στις 21 του μήνα μετά από 13 ημέρες περίπου διασωληνώθηκε, εκεί δεν πήγε καλά και τη χάσαμε τη Σοφία» πρόσθεσε η κυρία Παπαστεργίου.

Η άτυχη νοσηλεύτρια ήταν η «ψυχή» του Γενικού Νοσοκομείου στην Δράμα και εκτός από τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στους ασθενείς, φρόντιζε να χαρίζει στιγμές γέλιου συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις.

Σε μια απ’ αυτές, με τίτλο «Ο κατά φαντασίαν …Μολιέρος», παραλλαγή του τελευταίου δημιουργήματος του διάσημου θεατρικού συγγραφέα και ηθοποιού, Ζαν Μπατίστ Ποκλέν, η Σοφία σκόρπισε άφθονο γέλιο με την ερμηνεία της.

Τραγική ειρωνεία για την 58χρονη νοσηλεύτρια το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν να αφήσει την τελευταία της πνοή είχε γίνει γιαγιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αποφασίζει για την παράταση του lockdown - Πώς θα ανοίξουν λιανεμπόριο, εστίαση