ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Χανς Κλούγκε προς τους Έλληνες: Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά

Μήνυμα Χανς Κλούγκε προς τους Έλληνες: Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά

Κορονοϊός: «Καμία κοινότητα δεν ήταν άτρωτη» ανέφερε στο εμψυχωτικό μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο Χανς Κλούγκε

Με σοβαρό τεχνικό πρόβλημα μεταδόθηκε από την συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης το μήνυμα προς τους Έλληνες για την πανδημία του κορονοϊού του δρα. Χανς Κλούγκε, Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο κ. Κλούγκε ανέφερε ότι το βασικό «όπλο» που διαθέτουμε, μέχρι να πραγματοποιηθεί η κυκλοφορία των εμβολίων, είναι οι μάσκες η αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών. Ο ίδιος έδωσε οδηγίες για το πώς μπορούμε να αντικορύσουμε τον ιό, αναφέροντας ότι ο ρόλος του καθένα μας θα καθορίσει την πορεία της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ Κλούγκε , μια λύση του προβλήματος είναι ο εμβολιασμός, «λίγη υπομονή, μην εφησυχάζετε» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά το τηλεοπτικό μήνυμά του ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη και συμπλήρωσε «αντιμετωπίσαμε μια πρόκληση που ταρακούνησε τον τρόπο ζωής μας. Καμία κοινότητα δεν ήταν άτρωτη».

«Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι εδώ. Επιπλέον πρέπει να δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Όλοι λοιπόν πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ανυποχώρητη η πανδημία - 2.186 νέα σε 24 ώρες, 89 θάνατοι και 613 διασωληνωμένοι