ΕΛΛΑΔΑ

Ανατριχιαστικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν εκατοντάδες νέους τάφους για θύματα κορονοϊού

Ανατριχιαστικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν εκατοντάδες νέους τάφους για θύματα κορονοϊού

Κορονοϊός: Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες από τα νεκροταφεία στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγονται διαρκώς νέοι τάφοι για τους νεκρούς από κορονοϊό, οι οποίοι αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης. Φρέσκο χώμα χωρίς ταφόπλακα, κηδείες με τον ιερέα και παρουσία ελαχίστων συγγενών, άνθρωποι που θρηνούν για τους αγαπημένος τους που έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι από τον φονικό ιό και έχουν έρθει να αφήσουν ένα λουλούδι και να ανάψουν το καντήλι.

Λίγο πιο δίπλα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν καθημερινά εργασίες, φορώντας ειδικές στολές έτσι ώστε να ανοίξουν νέοι ταφώνες και να καλυφθούν οι ανάγκες.

Όπως ανέφερε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπεύθυνος των Κοιμητηρίων ως πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Γιώργος Αβαρλής, οι ταφές στον ξεχωριστό απομακρυσμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί από τον Μάρτιο στα Κοιμητήρια, έχουν φτάσει τους 180 ενώ καθημερινά μεταφέρονται περίπου δέκα νεκροί από κορονοϊό. «Αν δεν είχαμε φροντίσει από τον Μάρτιο θα ζούσαμε σκηνές Μπέργκαμο», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, από αύριο Παρασκευή (4/12) θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για τη δημιουργία ενός ακόμα χώρου εντός των Κοιμητηρίων, στον οποίο θα ανοίξουν τουλάχιστον 300 νέοι ταφώνες για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και επιπεδοποίηση του χώρου αλλά και τη δημιουργία διαδρόμων.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνίσταται οι σοροί των νεκρών από κορονοϊό να τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον. Οι σοροί πρέπει να μείνουν θαμμένοι για δέκα χρόνια, ενώ ενταφιασμός τους γίνεται σε ξεχωριστό χώρο, απομακρυσμένο από το υπόλοιπο κοιμητήριο.

Με πληροφορίες από GRtimes

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Οριστικό! Παράταση των μέτρων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου