ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη - Προβλήματα σε Πιερία, Ημαθία και Κατερίνη (pics)

Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη - Προβλήματα σε Πιερία, Ημαθία και Κατερίνη (pics)

Καιρός: Με προβλήματα ξεκινά η εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, λόγω των ισχυρών ανέμων που φυσούν στην πόλη ήδη από το βράδυ της Κυριακής.

Ο αέρας δυνάμωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας και το πρωί έπεσαν δέντρα κοντά στην περιοχή του «Ιπποκράτειου» και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Βαλαγιάννη και Ασκληπιού.

Κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης έφτασε στο σημείο προκειμένου να απομακρύνει τα δέντρα από τους δρόμους.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια Προαστιακού Θεσσαλονίκης - Λάρισας

Μικρές καθυστερήσεις, 8 -15 λεπτών, θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρομου Θεσσαλονίκης - Λάρισας, λόγω πτώσης δέντρων από την κακοκαιρία στην περιοχή της Κατερίνης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Μεμονωμένα προβλήματα προκάλεσαν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν στους νομούς της Πιερίας και της Ημαθίας.

Προβλήματα σε Πιερία, Ημαθία και Κατερίνη

Καταιγίδες έπληξαν την Ημαθία και την Πιερία, όπου η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Παράλληλα, ππροβλήματα από υπερχειλίσεις ρεμάτων υπάρχουν σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Πιερίας.

Την ίδια στιγμή, στην Κατερίνη, στο παραλιακό μέτωπο και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες επιχειρούν από το βράδυ έως αυτή την ώρα μηχανήματα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν στο οδικό παραλιακό δίκτυο, λόγω της εκδήλωσης έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων, που πνέουν στο Θερμαϊκό κόλπο.

Ειδικότερα, ο υψηλός κυματισμός που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα τη διάβρωση της ακτής, την είσοδο της θάλασσας στο οδικό παραλιακό δίκτυο, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα σε κανάλια. Επιπλέον, φερτά από τη θάλασσα υλικά, κατέληξαν στο οδικό δίκτυο, όπως μεταδίδει το pierianews.gr.

Το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης έχουν τεθεί σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν, προκειμένου να παρέμβουν όπου είναι απαραίτητο.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), καθώς και στη Δυτική Κρήτη.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr σε Ασή Γωνιά Χανίων (60 χιλιοστά), Μακροχώρι Βέροιας (46), Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας (43), Κερασιά Πέλλας (39), Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας (38) και Βίλια Αττικής (36 χιλιοστά).

Φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρά, αναμένονται κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αρχικά στα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας και Θράκης) και έως το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο: Σε ετοιμότητα για άμεσο απόπλου το Π.Ν. - Γιατί είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα