ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στη Ρόδο: Οι φήμες για εξωσυζυγική σχέση, ο καυγάς και η αποζημίωση

Σάλος στη Ρόδο: Οι φήμες για εξωσυζυγική σχέση, ο καυγάς και η αποζημίωση

Εν μέρει δεκτή έγινε η αγωγή μιας ημεδαπής πλανόδιας εμπόρου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου επιδικάζοντάς της αποζημίωση ύψους 400 ευρώ για καυγά που ξέσπασε με άλλη γυναίκα, με αφορμή φήμες που την ήθελαν να φλερτάρει με τον σύζυγό της.

Συγκεκριμένα, βάσει των πραγματικών περιστατικών που αποδείχθηκαν και περιγράφονται στην δικαστική απόφαση, η ενάγουσα με τον σύζυγό της και οι εναγόμενοι, δύο αδέλφια, ένας άντρας και μία γυναίκα, διατηρούν γειτονικά καταστήματα στην πόλη της Ρόδου, ενώ γνωρίζονται από το 2010 και μάλιστα ο σύζυγος της ενάγουσας διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί τους έχοντας φιλοξενηθεί και στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την απόφαση την 18η Σεπτεμβρίου 2013, ενώ η ενάγουσα είχε μεταβεί στο κατάστημά της για να εργαστεί, η πρώτη εναγόμενη την εξύβρισε με ανάρμοστες και προσβλητικές εκφράσεις στις οποίες και απάντησε ομοίως.

Στη συνέχεια, η μία έσπρωξε την άλλη και τότε ενεπλάκη ο αδελφός της πρώτης εναγόμενης ο οποίος τυγχάνει και δεύτερος εναγόμενος προκειμένου να τις χωρίσει.
Έπειτα η πρώτη εναγόμενη έσπρωξε και πάλι την ενάγουσα με δύναμη πιάνοντάς την από το κεφάλι με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και τον αυχένα προκαλώντας της μάλιστα εκδορές, εκχυμώσεις και περιορισμό στην κίνηση του αυχένα και του δεξιού κάτω άκρου.

Βάσει των ανωτέρω περιστατικών το Δικαστήριο έκρινε ότι η ενάγουσα όντως υπέστη τις ανωτέρω σωματικές βλάβες οι οποίες έβλαψαν τη σωματική της ακεραιότητα και παράλληλα προσβλήθηκε η προσωπικότητα της αφού η πρώτη εναγόμενη την εξύβρισε προσβάλλοντας την τιμή της ενώπιον άλλων προσώπων καθώς το συμβάν έλαβε χώρα σε πολύ κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο του νησιού.

Για τις πράξεις δε αυτές η εναγόμενη καταδικάστηκε στο ποινικό δικαστήριο ενώ ο αδελφός της αθωώθηκε καθώς ενεπλάκη στον καυγά μόνο και μόνο για να τις χωρίσει.
Για τους λόγους αυτούς το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή ως προς τον δεύτερο εναγόμενο ενώ για την πρώτη εναγόμενη έκρινε, λαμβάνοντας υπόψιν τον βαθμό και το είδος της προσβολής, τον δόλο του υπαίτιου προσώπου αλλά και την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των αντιδίκων ότι πρέπει να υποχρεωθεί να καταβάλει το ποσό των 400 ευρώ νομιμότοκα ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη η ενάγουσα.

Πηγή:dimokratiki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απόκοσμες εικόνες στην Αθήνα – Το σπάνιο φαινόμενο που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό