ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν τα κομμωτήρια Σάββατο ή Κυριακή - Τι ανακοίνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Ανοίγουν τα κομμωτήρια Σάββατο ή Κυριακή - Τι ανακοίνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Τα κομμωτήρια κρίθηκε ότι μπορούν να εφαρμόσουν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Παρασκευή, καθώς κρίθηκε ότι τα κομμωτήρια μπορούν να εφαρμόσουν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όπως εξάλλου δήλωσε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης «ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα».

Επανερχόμενος στο ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως όσον αφορά τα επόμενα βήματα «όταν εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι oι οποίοι συνεδριάζουν θα τα πούμε».

Ανακοίνωσε, δε, ότι την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ αλλά, όπως είπε, είναι προαιρετικό για όποιο θέλει να ανοίξει.

Για το ενδεχόμενο τρίτου lockdown ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι το να λες δημόσια ότι αποκλείεις κάποια εξέλιξη δεν γίνεται, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις όλα στον αέρα, δεν μπορούμε να έχουμε κανονικότητα πριν το εμβόλιο.

«Το κύμα είμαστε εμείς. Όσο δεν μειώνεται η κινητικότητα όσο θα εξαπλώνεται ο ιός» συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση του ΕΕΑ έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απόκοσμες εικόνες στην Αθήνα – Το σπάνιο φαινόμενο που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό