ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ κατά του ΝΑΤΟ

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ κατά του ΝΑΤΟ

Έξω από το Μέγαρο Μουσικής στη Λ. Βασ. Σοφίας βρίσκονται από νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την παρουσία εκεί του γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο πλαίσιο ημερίδας.

Ωστόσο, ένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 10:00 όταν άνδρες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Οι κ.κ. Ράσμουσεν και Δήμας είναι ομιλητές στην ημερίδα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: παρόν και μέλλον» που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο γ.γ. της Συμμαχίας επισκέπτεται τη χώρα μας με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την προσχώρηση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952.

Ο Ράσμουσεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, κατά την ημερίδα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: παρόν και μέλλον» που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και οι δύο θα είναι ομιλητές.

Ο κ. Δήμας θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον κ. Ράσμουσεν στις 12:55 στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, ο κ. Ράσμουσεν θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας.