ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δέκα κρούσματα στο τελωνείο Κακαβιάς

Κορονοϊός: Δέκα κρούσματα στο τελωνείο Κακαβιάς

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Επτά αστυνομικοί και 3 υπάλληλοι του   τελωνείου στην Κακαβιά   βρέθηκαν θετικοί στον covid-19  σύμφωνα με τα αποτελέσματα  rapid tests  που διενεργήθηκαν στους εργαζομένους από υπαλλήλους του ΕΟΔΥ .

Στο χώρο του Τελωνείου έγινε απολύμανση όπως ορίζει το πρωτόκολλο ,οι αστυνομικοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ πρόκειται να γίνει και μοριακός έλεγχος για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

Η ΠΕ Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μία αισθητά βελτιωμένη εικόνα με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι χαμηλός και μάλιστα έπειτα από καιρό ο νομός εμφανίζει μονοψήφιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων απαιτείται ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς καθώς η γειτονική χώρα μετρά καθημερινά ικανό αριθμό κρουσμάτων σύμφωνα με το epirus-tv-news.

Για τα κρούσματα στην Κακαβιά δηλώσεις έκαναν σήμερα οι πρόεδροι του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας και της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Πέτρος Λυκίδης, με αφορμή την ανίχνευση μέσωrapid test θετικών κρουσμάτων κορoνοϊού ( εφτά αστυνομικοί και τρεις τελωνειακοί) στο μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.


«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η μη λήψη των αναγκαίων μέτρων ελέγχου έχει σαν αποτέλεσμα τα σημερινά κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας , με συνεχόμενα υπομνήματα προς τους αρμόδιους καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ο μεθοριακός σταθμός. Επιτέλους οι έχοντες την ευθύνη να την αναλάβουν. Πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν δύο μέτρα. Έλεγχος των εισερχομένων στη χώρα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ,πριν τον αστυνομικό έλεγχο . Έλεγχος σε όλους τους οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που εδώ και δέκα πέντε ημέρες δεν τους υποβάλλουν σε κανέναν έλεγχο», δήλωσαν οι δύο πρόεδροι.

Σημειώνεται τέλος ότι την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ενώ έχουν προγραμματιστεί έλεγχοι στην Άρτα, στην Πάργα και στο Καναλλάκι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης για το τροχαίο - Τι αναφέρει η απόφαση