ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Σύψα για τον κορονοϊό: Θα ζοριστούμε ξανά τον Ιανουάριο

«Βόμβα» Σύψα για τον κορονοϊό: Θα ζοριστούμε ξανά τον Ιανουάριο
INTIME

Κορονοϊός: Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας προειδοποίησε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει νέο lockdown αν καταγραφούν υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων

«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε» ήταν η προειδοποίηση του Νίκου Σύψα ο οποίος χαρακτήρισε «πολύ βραδεία» την αποκλιμάκωση της επιδημίας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΙ αυτό οφείλεται στην απόδοση του lockdown εξηγώντας ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμη, καθώς όσον αφορά τις νοσηλείες και τους θανάτους η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή.

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε ότι «αν παρατηρηθούν συνωστισμοί θα ανακληθεί το μέτρο του click away».

Ξεχάστε φέτος το ρεβεγιόν

Όσον αφορά τα φετινά Χριστούγεννα ο κ. Σύψας τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουμε «καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Του χρόνου θα έχουμε καλύτερα Χριστούγεννα.»

Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να μη φτάσουμε στον Ιανουάριο και δούμε τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου από τη διασπορά.

«Με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα», επεσήμανε.

Άνοιγμα σχολείων μόνο αν τηρηθούν τα μέτρα

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων απάντησε ότι «σΣτις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά» αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα.

«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία.»

Κάτω από τις περιστάσεις η Εκκλησία

«Η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της.», είπε ο κ. Σύψας και συμπλήρωσε πως «τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία».

Ο κ. Σύψας τόνισε ότι «πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα. Προέχει η δημόσια υγεία. Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη προσοχή! Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα μπουν στο «μάτι»