ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στο Newsbomb.gr: Οι πιστοί έχουν δικαίωμα να πάνε στην εκκλησία

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στο Newsbomb.gr: Οι πιστοί έχουν δικαίωμα να πάνε στην εκκλησία

Lockdown: Να ανοίξουν οι εκκλησίες το 10ήμερο των εορτών με όλα τα μέτρα προστασίας προτείνει, μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ.

Όπως επισημαίνει αυτή τη στιγμή η Ιεραρχία είναι ενωμένη στο συγκεκριμένο ζήτημα και η Πολιτεία θα πρέπει να καταλάβει πως οι πιστοί έχουν δικαίωμα να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. «Δεν επιδιώκουμε καμία διαμάχη με την κυβέρνηση, σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και την αποχή των ειδικών», επισημαίνει ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, προσθέτοντας πως η Εκκλησία όλο αυτό το διάστημα έχει αποδείξει πως τηρεί απόλυτα τα μέτρα προστασίας και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψιν της η Πολιτεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εκκλησία έχει προτείνει να είναι ανοικτές οι εκκλησίες τις γιορτές με ένα άτομο ανά 15 τμ και συνολικά στο εσωτερικό του ναού 50 πιστοί. «Δεν θέλω να λαϊκίσω και να μιλήσω για τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα στα οποία πηγαίνει ο κόσμος, αλλά δεν μπορεί η Πολιτεία να απαγορεύει στους πιστούς να μεταβούν στις εκκλησίες τις Άγιες αυτές ημέρες», σημειώνει.

Σημειώνεται πως αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για τη λειτουργία των Εκκλησιών. Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει να βρίσκονται σε κάθε εκκλησία μόνο 9 πιστοί και 25 στους Μητροπολιτικούς ναούς την ημέρα των Χριστουγέννων και τον Θεοφανίων, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Ιεραρχίας.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. «Σε συνεννόηση με την Εκκλησία και με την Αρχιεπισκοπή, θα τηρηθούν αυτοί οι κανόνες απ’ όλους, ώστε να έχουμε καλά Χριστούγεννα και όχι μία εστία υπερμετάδοσης του ιού» έχει τονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη προσοχή! Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα μπουν στο «μάτι»