ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γρεβενά: Βρέφος 13 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό

Κορονοϊός - Γρεβενά: Βρέφος 13 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό
Intime News

Θετικοί έχουν βρεθεί και οι γονείς του βρέφους

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε, χθες Δευτέρα (14/12) βρέφος 13 μηνών το οποίο νοσηλεύεται Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ Κοζάνης, το βρέφος νοσηλεύεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, καθώς είναι απύρετο, σε ειδικό τμήμα της κλινικής COVID για παιδιά του Νοσοκομείου.

Θετικοί έχουν βρεθεί και οι γονείς του βρέφους, στο πλευρό του οποίου βρίσκεται η μητέρα του, η οποία επίσης είναι σε καλή κατάσταση.

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με το σύνδρομο τύπου Καβασάκι που πλήττει τα παιδιά

Την ίδια ώρα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου διέψευσε τις πληροφορίες ότι η επιπλοκή που προσιδιάζει στη νόσο Καβασάκι, δηλαδή το πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο που πλήττει τα παιδιά και συνδέεται με τον κορoνοϊό, εξαλείφθηκε κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

«Τουναντίον, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είχαμε και μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που νόσησαν. Έχουμε περισσότερα παιδιά με αυτή την επιπλοκή, αν θέλετε, της νόσου. Απλώς, στην αρχή δεν ξέραμε πώς να το ονομάσουμε και το λέγαμε ως “σύνδρομο που μοιάζει με Καβασάκι”, γιατί αυτό μας θύμιζε», δήλωσε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Και πρόσθεσε: «Πλέον έχουμε αρχίσει να χρησιμοποιούμε διαφορετική ορολογία, το ονομάζουμε πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο. Αναφορές υπάρχουν από όλο τον κόσμο, κρούσματα είχαμε και στη χώρα μας… Στην Πάτρα είδατε πρόσφατα ήταν ένα παιδί οκτώ ετών, στο Αγλαΐα Κυριακού στη ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί 2-3 παιδιά με αυτό το σύνδρομο και στη Θεσσαλονίκη επίσης».

«Μάλιστα, μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε το πανελλήνιο συνέδριο για τις παιδιατρικές λοιμώξεις και παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για 3-4 παιδιά που είχαν αυτό ακριβώς το πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο. Απλώς σταματήσαμε να το λέμε “Καβασάκι”. Είναι κάτι που εξακολουθούμε να το βλέπουμε, είναι σπάνιο, μια σπάνια επιπλοκή που συνεχίζουμε και τη βλέπουμε. Απλώς, δεν ακούγεται πια με αυτόν τον όρο», κατέληξε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα βρήκαν Εκκλησία - κυβέρνηση: Ανοίγουν οι ναοί υπό προϋποθέσεις - Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις