ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής: Είχαμε ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα από τον Νοέμβριο

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής: Είχαμε ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα από τον Νοέμβριο

Είχαν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα σε σχολεία σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες αλλά και σε διάφορους χώρους

Από τις αρχές Νοεμβρίου είχε ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ, η Περιφέρεια Αττικής, για τα αυξημένο ιικό φορτίο της περιοχής του Θριασίου. Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα σε σχολεία σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες αλλά και σε διάφορους χώρους, τονίζοντας παράλληλα ότι έπαιξε ρόλο και η αυξημένη κινητικότητα στα ΜΜΜ.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, στο «Θέμα 104,6», ο ΕΟΔΥ κλήθηκε εγγράφως για τα περιστατικά και στην συνέχεια απέστειλε για μία ημέρα συνεργείο, έκανε ελέγχους, αλλά δεν θεώρησε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο.

«Προφανώς κάτι χάθηκε, αλλά δεν έδωσαν βαρύτητα, τα μοντέλα έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα» σημείωσε ο κ. Κοσμόπουλος, τονίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια δεν είχε ενημέρωση και εικόνα. «Εμείς μάθαμε για την κατάσταση μόλις πριν μια βδομάδα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η ενημέρωση έγινε όταν επισκέφτηκε την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τον κ. Κόσμοπουλο, αποδίδεται στις κοινωνικές ομάδες που διαμένουν στην περιοχή. Παρότι το πρόβλημα ήταν σε εξέλιξη, ο θόρυβος γύρω από αυτό, όπως είπε, προέκυψε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Παράλληλα, εξήγησε ότι γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι αυτήν την ώρα στην περιοχή και εξετάζεται το ιικό φορτίο. Τα κρούσματα ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής, χωρίς να υπάρχει διευκρίνηση για το που εργάζονται.

Την ίδια ώρα και ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου τόνισε ότι είναι κρίσιμο να γίνει μια καλύτερη ενημέρωση για την κατάσταση, ώστε να επιτευχθεί το πέρασμα στην κοινωνία διότι είναι κουρασμένοι οι άνθρωποι από την κατάσταση. Για το πώς μπορεί να ξέφυγε η κατάσταση, εξήγησε η Ελευσίνα είναι το επίκεντρο της βιομηχανικής ζώνης.

Εκτίμησε, ότι πιθανές εστίες μπορεί να είναι οι εργασιακοί χώροι της περιοχής. Όπως είπε, ζήτησε ήδη από την κυβέρνηση να γίνει έλεγχος εκεί, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν γινόταν ο απαραίτητος έλεγχος, ενώ άφησε αιχμές ότι ενδεχομένως να μη τηρούνται και τα μέτρα στους χώρους εργασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι σκότωσαν 86χρονο για 200 ευρώ