ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του Covid - 19 στην Ελλάδα, στις 27 Δεκεμβρίου. 

Την ημέρα εκείνη θα δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη του εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού, από τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν διαμορφωθεί.

Να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα του εμβολιασμού θα πραγματοποιηθεί σε πέντε νοσοκομεία στην Αττική. Σύμφωνα με πληροδορίες τα δύο από αυτά είναι το "Σωτηρία" και ο "Ευαγγελισμός".

Τα παραπάνω έκανε γνωστο ο Πρωθυπουργός μετά την σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε πως τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ μία ημέρα αργότερα, στις 27 του μηνός, θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε συνολικά πέντε νοσοκομεία.

Μετά την ανακοίνωση των ημερομηνιών, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα δοθεί μία «προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι» σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

«Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων» διευκρίνισε.

Σειρά, στη συνέχεια, θα πάρουν όσοι είναι άνω των 65 ετών με τον αριθμό τους να υπολογίζεται γύρω στα 2,4 εκατομμύρια.

Στόχος ο εμβολιασμός του 70%

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο όταν θα φτάσουμε κοντά στο 70% εμβολιασμού του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού θα μπορούμε πια να μιλάμε με ασφάλεια ότι αφήσαμε πίσω μας την πανδημία» τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε πως «η πανδημία προφανώς δεν θα τελειώσει με το που θα αρχίσει η διαδικασία του εμβολιασμού».

Συνεχίζοντας την ομιλία του στη σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη πως «η προφύλαξη και η θωράκιση δεν είναι ξεχωριστές φάσεις. Είναι δύο παράλληλες διαδικασίες και τα περιοριστικά μέτρα θα μπορούν να αρθούν μόνο όταν παγιωθεί πια η πτωτική τάση της πανδημίας και θα χρειαστεί να κρατήσουμε ακόμα για καιρό περιορισμένες τις κοινωνικές μας επαφές, η κοινωνία θα τείνει με το ένα της χέρι στο εμβόλιο και με το άλλο θα συνεχίσει να σηκώνει τη μάσκα στο πρόσωπο. Και καθώς έρχονται και οι μέρες των γιορτών να επαναλάβω ακόμα μία φορά, την έκκληση μου, σε όλους να είμαστε διπλά προσεκτικοί, να περιορίσουμε στο απολύτως ελάχιστο τις επαφές μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στις 26 Δεκεμβρίου τα εμβόλια, στις 27 οι εμβολιασμοί: Πρεμιέρα σε πέντε νοσοκομεία στην Αττική