ΕΛΛΑΔΑ

Folli Follie: Σήμερα για συμπληρωματική απολογία οι Κουτσολιούτσοι

Folli Follie: Σήμερα για συμπληρωματική απολογία οι Κουτσολιούτσοι
INTIME

Το κατώφλι της 35ης ανακρίτριας θα περάσουν σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης προκειμένου να απολογηθούν συμπληρωματικά για νέα στοιχεία που προέκυψαν στην έρευνα.

Υπενθυμίζεται, ότι πατέρας και γιος κρίθηκαν προφυλακιστέοι τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις απολογίες τους, ενώ ελεύθεροι είχε αφεθεί η Καίτη Κουτσολιούτσου με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, είχε απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ενώπιον του οποίου είχε προσφύγει ο γιος του ιδρυτή της Folli Follie τρεις μόλις εβδομάδες από την προφυλάκισή του, έκρινε ότι πρέπει να παραμείνει στην φυλακή. Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αντιμετωπίζουν πέντε κακουργήματα (απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία).

Ενδείξεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων

Στο μεταξύ το δρόμο για την Βουλή αναμένεται να πάρει ο φάκελος με τα στοιχεία που εμφανίζουν πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκουν -σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται υπάλληλος- το «πάγωμα» της υπόθεσης. Ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει, αν κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων, στην διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή.

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τον διαχειριστικό έλεγχο της εταιρίας PwC, η οποία ελέγχοντας την ηλεκτρονική αλληλογραφία υπαλλήλων της εταιρίας, ανακάλυψε κάποια email ενός υπαλλήλου προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, στα οποία τον ενημέρωνε για προσπάθειες στελεχών της τότε κυβέρνησης να «φρενάρουν» την υπόθεση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί email που εστάλη στις 11 Μαΐου 2018 και αναφέρεται:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Διαψεύδουν Φλαμπουράρης - Χαρίτσης - Αραχωβίτης

Για «χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού» της ΝΔ έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι «οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

«Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης. Ταυτόχρονα, και ο Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη εταιρία, λέγοντας: «Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση».

Την ίδια τοποθέτηση έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, επισημαίνοντας: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω. Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση. Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη».

Από την άλλη πλευρά, με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Follie-Follie, ενώ το ΚΙΝΑΛ μέσω του εκπροσώπου τύπου του Παύλου Χρηστίδη, δήλωσε ότι αναμένει τον φάκελο στη Βουλή για να τοποθετηθεί με πληρότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.