ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο – Γιατί δεν θα γίνει η κλήρωση μετά από 92 χρόνια

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο – Γιατί δεν θα γίνει η κλήρωση μετά από 92 χρόνια
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η χρονιά που φεύγει είναι σημαδιακή και για το πρωτοχρονιάτικο λαχείο, καθώς τα πρακτορεία και οι λαχειοπώλες βρίσκονται εκτός αγοράς εδώ και σχεδόν δύο μήνες σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκδότριας εταιρείας

«Λόγω του κορονοϊού και της γενικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα και σε συμμόρφωση με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση του Lockdown μέχρι τις 7/1/2021 είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και των συνεργατών μας. Ως εκ τούτου , οι κληρώσεις 46, 47, 48, 49, 50, 51 και 52 του 2020 καθώς και οι κληρώσεις 01 και 02 του 2021 ακυρώνονται».

Το πρωτοχρονιάτικο λαχείο με την τωρινή του ονομασία κυκλοφορεί από το 1967. Παλαιότερα κυκλοφορούσε και κληρωνόταν αντί αυτού το «Λαχείο Συντακτών», από το 1928 ως το 1967, το οποίο καταργήθηκε επί χούντας.

Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς ολόκληρη η Ελλάδα ζούσε στον παλμό του Λαχείου Συντακτών, το οποίο μοίραζε διαμερίσματα, μαγαζιά, αυτοκίνητα, χρήματα, μέχρι και ολόκληρες πολυκατοικίες. Το Λαχείο Συντακτών είναι ένα από τα σύμβολα μιας εποχής.

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα