ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Γώγος: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο – Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Κορονοϊός-Γώγος: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο – Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Την ανάγκη να υπάρξει μεγάλη προσοχή μέχρι τον Μάρτιο με τον κορονοϊό τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος χαρακτήρισε κρίσιμους του επόμενους τρεις μήνες, καθώς όπως είπε τον Μάρτιο θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα από τα εμβόλια.

«Ο κόσμος να καταλάβει ότι πρέπει να φυλαχτεί αυτό το διάστημα και να πειθαρχήσει στα μέτρα ειδικά αυτές τις ημέρες των εορτών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξο για την πορεία της πανδημίας σημειώνοντας ότι τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν μια καλύτερη εικόνα από ότι φοβόμασταν, καθώς όπως είπε τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί κάτω από τα 1000.

«Ελπίζουμε στην συνέχεια να έχουμε καλύτερα δεδομένα αλλά πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα», τόνισε ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Γώγος είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν εφόσον παγιωθούν τα καλά αποτελέσματα, ωστόσο τόνισε ότι είναι αναγκαία η λειτουργία των σχολείων. Στόχος, παραμένει, όπως είπε, τα σχολεία να λειτουργήσουν 8 Ιανουαρίου, πρώτα τα Δημοτικά.

Σχετικά με τον εμβολιασμό είπε ότι στόχος είναι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού και προσέθεσε ότι «μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε ένα “τείχος προστασίας» εφόσον ο κόσμος εμβολιαστεί» και ότι μέχρι την άνοιξη είναι πιθανό να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. Ωστόσο, σημείωσε πως είναι σημαντικό να πειστεί ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο. Χαρακτήρισε λογικές τις επιφυλάξεις του κόσμου και τόνισε ότι ο οικογενειακός γιατρός θα έχει σημαντικό ρόλο για την ενημέρωση του πληθυσμού.

Όσον αφορά, τέλος, τις μεταλλάξεις είπε ότι είναι λογικό ο ιός να μεταλλάσσεται , ωστόσο τόνισε ότι οι μεταλλάξεις δεν είναι τέτοιες που μπορεί να επηρεάσουν το εμβόλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ράπισμα» στην Τουρκία: Αναρτήθηκε στον ΟΗΕ η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ