ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια για το άνοιγμά τους

Σχολεία: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια για το άνοιγμά τους

Τα σχολεία αποτελούν μια δύσκολη εξίσωση για κυβέρνηση και ειδικούς που προσπαθούν να βρουν τη χρυσή ισορροπία.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι πώς θα καταφέρνουν να πετύχουν τη μικρότερη δυνατή διασπορά του κορονοϊού με την επιστροφή των μαθητών στο φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες.

Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται με το νέο έτος όταν, δηλαδή, οι λοιμωξιολόγοι θα έχουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Νίκος Σύψας η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 4-5 Ιανουαρίου.

Κρίσιμο ερώτημα που αναζητά απάντηση είναι το αν τελικά θα ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες ή αν θα επιλεγεί πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια γυμνάσια και λύκεια.

Μια ένδειξη για άνοιγμα σχολείων σε «δύο ταχύτητες» έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη η οποία ερωτηθείσα σχετικά το πρωί της Πέμπτης σημείωσε αν το επέτρεπε η Επιτροπή «θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία».

Η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. «Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%», επισήμανε.

« Όσο καλύτερα τηρήσουμε τα μέτρα τις επόμενες δύο εβδομάδες τόσο διασφαλίζουμε την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων» σημείωσε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σοκ στην Πάτρα - Νεκρός 28χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα