ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκίδα: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Νίκου Τσακανίκα – Βρέθηκε στην Ολλανδία ο ένας

Χαλκίδα: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Νίκου Τσακανίκα – Βρέθηκε στην Ολλανδία ο ένας

Ο ένας εκ των δύο αλλοδαπών  έχει εντοπιστεί στην Ολλανδία και αναμένεται να εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν οι φωτογραφίες δύο αλλοδαπών από τη Συρία, που κατηγορούνται για τη δολοφονία 51χρονου επιχειρηματία στην περιοχή Έξω Παναγίτσα στη Χαλκίδα, που βρέθηκε νεκρός το πρωί της 12ης Νοεμβρίου μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr ο ένας εκ των δύο αλλοδαπών που κατηγορείται για για τη δολοφονία 51χρονου επιχειρηματία στην περιοχή Έξω Παναγίτσα στη Χαλκίδα έχει εντοπιστεί στην Ολλανδία, ενώ αναμένεται να εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Οι φωτογραφίες, τα στοιχεία ταυτότητας και η ποινική δίωξη δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας. Σύμφωνα με την προανάκριση, η ανθρωποκτονία έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας, ενώ ο επιχειρηματίας πέθανε από ασφυξία.

Πρόκειται για τους μη συλληφθέντες (αναζητούνται κατόπιν σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης), υπηκόους Συρίας:

1. (Επ.) HOURAN (Ον.) YOUSEF του AHMAD και της KHADOUJ , γεν. την 01-06-1974 στη Συρία:

2. (Επ.) ISSA (Ον.) BAYMAN του KHALED και της AL YAH , γεν. την 10-02-1993 στη Συρία:

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις α) της ληστείας κατά συναυτουργία και β) της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, διότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των πράξεών τους, ήτοι χρήση βίας, αφετέρου δε, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, δια της συλλήψεως των ανωτέρω κατηγορουμένων, οι οποίοι είναι ύποπτοι φυγής, διότι δεν διαθέτουν γνωστή διαμονή.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22210 – 24574 και 22210 – 37033, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 22-03-2021 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο Νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κινητικότητα στα σύνορα: Πολιορκία αλά… Έβρος στήνουν οι Τούρκοι – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις