ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ευχάριστη εξέλιξη για τη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα 

Κορονοϊός: Ευχάριστη εξέλιξη για τη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα 

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ευχάριστα νέα από την συμπρωτεύουσα σχετικά με τα λύματα και το ιικό φορτίο του κορονοϊού σε αυτά.

O πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Real Fm 107,1 αναφέρθηκε στο ιικό φορτίο του γονιδιώματος του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως συνεχίζει την σταθερή πτωτική του τάση, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που διενεργούνται, στο πλαίσιο της διεπιστημονικής έρευνας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, οι μετρήσεις αυτές περιλαμβάνουν «έστω και για τρεις – τέσσερις μέρες, και την αλλαγή των δεδομένων στην κινητικότητα της Θεσσαλονίκης (με άνοιγμα κομμωτηρίων και click away)», κάτι όμως που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στις μετρήσεις αυτής της εβδομάδας. «Αν δεν προσέξουμε, όμως, μπορεί να επανέλθουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ιικό φορτίο του γονιδιώματος του κορονοϊού συνέχισε τη σταθερή πτωτική του τάση, βρισκόμαστε περίπου στο σημείο που ήμαστε στις 14-16 Οκτωβρίου και θέλω να πιστεύω ότι οδεύουμε προς το… success story των αρχών Οκτωβρίου», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Εκτέλεσαν 30χρονη μέσα στο σπίτι της - Ήταν ερωμένη πολιτικού!