ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η πρώτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων - Τα σενάρια και οι ημερομηνίες

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η πρώτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων - Τα σενάρια και οι ημερομηνίες
INTIME

Το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ο οποίος και αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει η συνεδρίαση των ειδικών, είπε στο MEGA ότι «με τα σημερινά δεδομένα με την έννοια ότι έχουμε μια καθοδική πορεία τα δεδομένα είναι καλά».

Ωστόσο τόνισε ότι «μπορεί όμως μέσα σε μια εβδομάδα τα πάντα να ανατραπούν όπως είδαμε στη Θεσσαλονίκη όπου είχαμε επιδημιολογική έκρηξη. Ζητώ λίγη αυτοσυγκράτηση».

Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου αλλά τα πάντα θα κριθούν, όπως κατ’ επανάληψη έχει πει η υπουργός Νίκη Κεραμέως, από τις εισηγήσεις των ειδικών οι οποίοι, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, θα περιμένουν τα δεδομένα των επόμενων ημερών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος είπε τη Δευτέρα ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία».

Ερώτημα παραμένει, πάντως, αν θα ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες ή αν θα επιλεγεί η λύση των «δύο ταχυτήτων».

Όπως είπε ο Νίκος Σύψας το πρωί της Τρίτης τα δημοτικά είναι η πιο ασφαλής εκπαιδευτική βαθμίδα με ένα από τα σενάρια να θέλει να προηγούνται και να ακολουθούν Γυμνάσια και Λύκεια.

Όσο για της ημερομηνίες πέραν της 8ης Ιανουαρίου στο τραπέζι έχει πέσει και η 11η Ιανουαρίου χωρίς να αποκλείεται και το πρώτο κουδούνι του 2021 να χτυπήσει στις 15 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Ελευθερία» - Σήμερα φτάνει η πρώτη μεγάλη παρτίδα της Pfizer