ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γιαννάκος: Θα κινηθούμε νομικά απέναντι στις «ψεκασμένες» απόψεις για το εμβόλιο

Κορονοϊός - Γιαννάκος: Θα κινηθούμε νομικά απέναντι στις «ψεκασμένες» απόψεις για το εμβόλιο

Άθλιες απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «φυσιολογικό ορό αντί εμβολίου», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

«Οι ψεκασμένες απόψεις που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θίγουν τη τιμή και την υπόληψή μας. Από τη μία μας χειροκροτούν και από την άλλη μας λένε απατεώνες. Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε και θα κινηθούμε νομικά είτε ως ομοσπονδία είτε ως ομάδα υγειονομικών», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι «τη στιγμή που κηδευόταν η 57χρονη νοσηλεύτρια που πέθανε από τον κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ, (το 17ο θύμα νοσηλευτικού προσωπικού), γίνονταν οι πρώτοι εμβολιασμοί και αντί να το δούμε με αισιοδοξία, είχαμε ψεκασμένες απόψεις, άθλιες απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «φυσιολογικό ορό αντί εμβολίου». «Αυτό θίγει την τιμή μας και την υπόληψή μας. Δεν μπορούν από τη μία να μας χειροκροτούν και από την άλλη να μας λένε απατεώνες, όταν μάλιστα έχουμε 13 συναδέλφους διασωληνωμένους και έχουν πεθάνει άλλοι 17. Δεν θα το δεχθούμε, θα κινηθούμε νομικά είτε ως ομοσπονδία είτε ως ομάδα νοσηλευτών».

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε επίσης και στον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού, λέγοντας πως είναι χαμηλό το ποσοστό καθώς το 40% έχει δεχθεί να εμβολιαστεί, γεγονός το οποίο απέδωσε στη μή έγκαιρη ενημέρωση του προσωπικού αλλά και το χρονικό περιθώριο ώστε να δηλώσουν συμμετοχή.

Παράλληλα, ζήτησε από την πολιτεία και το κράτος να μπει ο κλάδος τους στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και να χαρακτηριστούν εργατικό ατύχημα όσοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Ελευθερία» - Σήμερα φτάνει η πρώτη μεγάλη παρτίδα της Pfizer