ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οργισμένη η νοσηλεύτρια για τα «εμβόλια με ορό» - Όταν συνδιαλλαγείς με την ανοησία...

Κορονοϊός: Οργισμένη η νοσηλεύτρια για τα «εμβόλια με ορό» - Όταν συνδιαλλαγείς με την ανοησία...
Intime News

«Όντως υπήρξε στο πλάνο φυσιολογικός ορός, είναι απαραίτητος ο φυσιολογικός ορός για το συγκεκριμένο φάρμακο», ανέφερε η  Ελένης Πέτρακα

Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, Ελένης Πέτρακα, αναφορικά με τα όσα διαδίδονται συνωμοσιολογικά στο διαδίκτυο για τον φυσιολογικό ορό και το εμβόλιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η νοσηλεύτρια ανέφερε χαρακτηριστικά «όντως υπήρξε στο πλάνο φυσιολογικός ορός, είναι απαραίτητος ο φυσιολογικός ορός για το συγκεκριμένο φάρμακο», ξεκαθαρίζοντας στην συνέχεια: «Το φάρμακο αυτό για να είναι χορηγίσιμο απαιτεί να ρίξουμε μέσα στο φιαλίδιο, ένα διαλύτη, οπότε πολύ σωστά είδαν το φυσιολογικό ορό, το φάρμακο αυτό έρχεται σε μορφή που δεν είναι υγρή, πρέπει να τεθεί μέσα φυσιολογικός ορός 1,8ml, πρέπει να γίνει ήπια ανακίνηση, και αφού γίνει προεπισκόπηση του φιαλιδίου με βάση τις ενδείξεις και την καταλληλότητα, από κει και πέρα να αλλαχθεί η σύριγγα, να αναρροφηθεί το φάρμακο η ενδεδειγμένη ποσότητα να αλλαχθεί η βελόνα, να γίνει αντισηψία».

Η κ. Πέτρακα ανέφερε στη συνέχεια ότι πολλά φάρμακα έχουν τη δική τους διαδικασία, «όπως υπάρχουν ενέσιμα έτοιμα, κάποια θέλουν προπαρασκευαστικό στάδιο, είναι σύνηθες στάδιο για εμάς» επισήμανε.

«Αλίμονο αν κάθε ασθενής μας ρωτούσε "πως διαλύσατε το φάρμακο, τι κάνατε, να μου δείξετε το μπουκαλάκι που πήρατε…’’ Όταν συνδιαλλαγείς με την ανοησία κινδυνεύεις να γίνεις εσύ ο περισσότερο ανόητος, όμως αυτό το θέμα ήταν πολύ σοβαρό, διακυβεύεται η εμπιστοσύνη απέναντι στη νοσηλευτική κοινότητα και στην ιατρική, αλίμονο ο κόσμος να χάσει την εμπιστοσύνη του, να μας χρειάζεται να φοβάται και να μην έρχεται, αυτό είναι αδιανόητο» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς που διαδίδονται στο διαδίκτυο ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιάστηκαν με φυσιολογικό ορό, η νοσηλεύτρια ανέφερε ότι «νομίζω ότι έχει ανασκευάσει ο κ. Θαλασσινός ήδη βέβαια ο τρόπος που τοποθετήθηκε σε ένα αδηφάγο κοινωνικό δίκτυο, καταλαβαίνετε έχει κάνει ήδη μια βλάβη, η οποία όμως μπορεί να αποκατασταθεί με το να τοποθετηθεί καθένας στο αντικείμενό του που ξέρει πώς γίνεται κι αφού αναγκάζεται να το περιγράψει, ας το περιγράψει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Φτάνει στην Αθήνα η πρώτη μεγάλη παρτίδα δόσεων της Pfizer