ΕΛΛΑΔΑ

Ο γέροντας Εφραίμ για την κρίση...

Ο γέροντας Εφραίμ για την κρίση...

Η καθημερινή προσευχή, η εξομολόγηση και η αλληλεγγύη, είναι κατά τον γέροντα Εφραίμ η «συνταγή» μιας καλύτερης ζωής στην κρίση.

Σε δηλώσεις του στο Agioritikovima.gr, ο Εφραίμ από την Αριζόνα που βρίσκεται, δείχνει τον δρόμο στους πιστούς για να αντιμετωπίσουν τα όσα κακά θα συμβούν στο μέλλον:

«Η κρίση οφείλεται στο γεγονός ότι οι κοσμικοί γίναμε σαν δαίμονες και οι μοναχοί ως κοσμικοί και έχουμε δώσει δικαιώματα στον έξω από δω. Δεν έγινε τίποτα συνταρακτικό π.χ. πόλεμος, διότι υπάρχουν γεροντάδες σε μοναστήρια και σκήτες όπως π.χ. στο Άγιο Όρος, Όρος Σινά , Μετέωρα κ.λ.π. που έχουν δώσει, μέσω προσευχών, παράταση στα όσα θα συμβούν.

Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και περιμένουν το σύνθημα.

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν όπως πρόσφορο είναι το έδαφος.Γνωρίζουμε από τις ειδήσεις ότι Ιράν, Αμερική, Κίνα, Ρωσία, διαθέτουν όπλα, αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις και αλλά κράτη όσο δύσπιστος και εάν είσαι.

Να κάνετε καθαρή εξομολόγηση, με ευλάβεια, να είστε προσηλωμένοι στα πνευματικά σας καθήκοντα και να συμμετέχετε στα μυστήρια ανελλιπώς, κυρίως εξομολόγηση και θεία κοινωνία. Να λέτε την ευχή συνεχώς Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον και Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον μόνο έτσι θα σωθούμε!

Καλό είναι να έχουμε τρόφιμα πρώτης ανάγκης για κάθε ενδεχόμενο διότι όταν κάποιος έχει ανάγκη και τρώει χώμα από την πείνα θα έχει τεράστια βαρύτητα η ελεημοσύνη σου όταν του δώσεις να φάει»!