ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Καφούνης στο Newsbomb.gr: «Αντί για click in shop... λουκέτο»

Lockdown - Καφούνης στο Newsbomb.gr: «Αντί για click in shop... λουκέτο»

Lockdown: Εξαπίνης έπιασε τους καταστηματάρχες η απόφαση της κυβέρνησης για 7ήμερο «λουκέτο» στη χώρα, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Εκνευρισμό και αγανάκτηση έχει έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για εκ νέου κλείσιμο των καταστημάτων, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Όπως είπε, οι έμποροι είχαν προετοιμαστεί να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τη μέθοδο του click in shop και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με νέο λουκέτο, κάτι που θα μεγαλώσει τη ζημιά που έχει υποστεί το λιανικό εμπόριο το 2020.

Ο κ. Καφούνης επισημαίνει στο Newsbomb.gr πως οι καταστηματάρχες σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά και είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν επιχειρήσεις που θα κατεβάσουν ρολά.

Επίσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών τονίζει πως είναι απαραίτητο να υπάρξει νέο πακέτο στήριξης για το λιανεμπόριο.

Τι κλείνει από την Κυριακή

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανακοινώθηκαν νέα αυστηρά μέτρα στην Ελλάδα - Πότε ανοίγουν τα σχολεία