ΕΛΛΑΔΑ

Σούπερ Μάρκετ: Μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή (03/12)

Σούπερ Μάρκετ: Μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή (03/12)

Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων

Μπορεί από την Κυριακή (3/1) να τέθηκαν σε ισχύ τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αυτά όμως δεν επηρεάζουν τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την αργία της Πρωτοχρονιάς και τη χθεσινή ημέρα (2/1) όπου έγιναν οι απογραφές, σήμερα τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν τις πόρτες τους για το νέο έτος.

Δεν θα λειτουργήσουν όλα, με αρκετές αλυσίδες να ενημερώνουν ότι θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματά τους και θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Για εκείνα που θα λειτουργήσουν την Κυριακή (3/1), το προαιρετικό ωράριο σύμφωνα με την ΚΥΑ, είναι 7:00 έως και 21:00

Η σχετική ΚΥΑ αναφέρει τα εξής:

  • Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.
  • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Τα SMS και όλοι οι κωδικοί για το μήνυμα στο 13033

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό : Ο αριθμός 2 για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λινού στο Newsbomb.gr για τον εμβολιασμό: Κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί ως το Φθινόπωρο