ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 5.000 θανάτων- Αγωνία για τα επιδημιολογικά αποτελέσματα των γιορτών

Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 5.000 θανάτων- Αγωνία για τα επιδημιολογικά αποτελέσματα των γιορτών
INTIME NEWS

Το «φράγμα» των 5.000 νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού «έσπασε» το απόγευμα της Δευτέρας (04/01) η Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις 18 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα «έσπασε» το φράγμα των 4.000 θανάτων, ενώ μετά από δεκαεπτά ημέρες, προστέθηκαν περισσότεροι από 1.000 νέοι θάνατοι.

Η φονικότερη ημέρα της πανδημίας, από πλευρά θανάτων ήταν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, όπου η χώρα μας κατέγραψε 121 νεκρούς σε 24 ώρες.

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 427 νέα κρούσματα και 54 νεκρούς από την COVID-19, οι οποίοι έφτασαν συνολικά πλέον τους 5.011.

Εκ των θανόντων, 2.976 (59,4%) ήταν άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αγωνία για τα επιδημιολογικά αποτελέσματα των γιορτών

Τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ανησυχία του για τη διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών. Υπενθύμισε πως η εικόνα της συμπεριφοράς των πολιτών θα αποτυπωθεί σε 15 ημέρες για την Πρωτοχρονιά.

Συναγερμός σε 8 περιοχές της Αττικής

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί στις Aρχές για μια σειρά από περιοχές της Αττικής που φαίνεται να αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχουν πολλές «πορτοκαλί» περιοχές στην Αττική, οι οποίες τείνουν να γίνουν «κόκκινες».

Μπορεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, που ανέρχονται στα 2.215, να φαίνεται μικρός ωστόσο υπήρξε μια σημαντική αύξηση το τελευταίο δεκαήμερο και αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι ο ρυθμός υποχώρησης είναι ιδιαίτερα αργός.

Από τα 2.215 ενεργά κρούσματα στην Αττική, τα 468 καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, τα 158 στον Πειραιά, τα 108 στο Περιστέρι, τα 102 στον Ασπρόπυργο –παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε lockdown-, τα 101 στο Μενίδι και στο Ζεφύρι, Ίλιον και Κερατσίνι υπάρχουν 270 ενεργά κρούσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Τέλη Γενάρη το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Μειώνεται η διδακτέα ύλη στη Γ' Λυκείου