ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γκάγκα: Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε από τα μέτρα - Κρίσιμο το επόμενο 15ημερο

Κορονοϊός - Γκάγκα: Άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε από τα μέτρα - Κρίσιμο το επόμενο 15ημερο

Γίνεται επιδημιολογική παρατήρηση συνεχώς και ανάλογα παίρνονται αποφάσεις, επεσήμανε η κα Γκάγκα

Την ανάγκη να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας τόνισε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ .«Αν κρατάμε τις μάσκες και τα μέτρα τα πράγματα θα είναι καλά για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων και τους πιστούς που συρρέουν στους Ιερούς Ναούς η ίδια ανέφερε, πως «τους νόμους και τον σχεδιασμό πρέπει να τους σεβόμαστε».

«Όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο», ανέφερε στη συνέχεια για την αύξηση των κρουσμάτων. Όπως εξήγησε, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μάσκα.

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν το επόμενο διάστημα καθώς «είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να είναι στις παιδικές χαρές χύμα».

Γίνεται επιδημιολογική παρατήρηση συνεχώς και ανάλογα παίρνονται αποφάσεις, επεσήμανε η καθηγήτρια, ενώ ανέφερε πως ο εμβολιασμός εξελίσσεται καλά στη χώρα μας. «Μέσα στην άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε», εκτίμησε.

Τέλος, είπε ότι «φαίνεται πως το εμβόλιο θα καλύπτει για 6 μήνες. Μεγάλο ποσοστό των ασθενών που βγήκαν από το πρώτο κύμα έχουν ακόμα αντισώματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Τέλος η θρυλική «καναδέζα» - Αυτό θα είναι το νέο «εθνικό όχημα»