ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μετά τις εικόνες των γιορτών, η αύξηση των κρουσμάτων θα είναι μεγάλη

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μετά τις εικόνες των γιορτών, η αύξηση των κρουσμάτων θα είναι μεγάλη

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: «Η κατάσταση με την πανδημία είναι αρκετά κρίσιμη, ωστόσο δεν γνωρίζουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στην χώρα. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, με την ομάδα των λοιμωξιολόγων να κάνει αύριο τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση σχετικά με το λιανεμπόριο, κι ενώ φουντώνει ο προβληματισμός τόσο από την αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων παρά το συνεχόμενο lockdown όσο και από την εικόνα που δίνουν καθημερινά αρκετές περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης αποφάσισε να εγκρίνει το άνοιγμα των νηπιαγωγείων αλλά και των δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Την έντονη ανησυχία της σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων θα πρέπει να αξιολογηθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα για να μπορέσουν να επιστρέψουν οι μαθητές με ασφάλεια στα θρανία. Φυσικά και με ανησυχεί το άνοιγμα, δεν υπάρχει ασφάλεια στο 100%, όταν είναι σε εξέλιξη η πανδημία. Μακάρι να βγω ψεύτρα αλλά μετά από τις εικόνες που είδαμε τις γιορτές η αύξηση θα είναι μεγάλη. Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν σωστά», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαδάκτυλος: «Δεν είμαι σύμφωνος στο άνοιγμα των σχολείων»

«Δεν γνωρίζω για την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης. Οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσης της επιτροπής έρχονται την τελευταία στιγμή.», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος ερωτηθείς για την συνεδρίαση σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων η οποία αναβλήθηκε.

«Σήμερα έχουμε μια ανακοίνωση από την πλευρά του ΠΟΥ προειδοποιεί όλη την Ευρώπη για την επίπτωση του νέου στελέχους τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε στη συνέχεια.

Αναφορικά στο άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε: «Έγινε συζήτηση, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, μειοψήφισα. Δεν συζητήσαμε το άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν είχε συζητηθεί και η ορθή απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων.

Όλα μαζί δεν γίνονται. Θα βρεθούμε μπροστά σε διλήμματα. Δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά σχολεία και καταστήματα όταν βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι