ΕΛΛΑΔΑ

Οι δικαστικοί λειτουργοί διαψεύδουν τα περί παχυλών μισθών

Οι δικαστικοί λειτουργοί διαψεύδουν τα περί παχυλών μισθών

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μέσες μηνιαίες αποδοχών ύψους 6.270 ευρώ των δικαστικών λειτουργών δίνουν οι δικαστικές ενώσεις, με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν διαψεύδοντας τα παραπάνω στοιχεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δικαστικοί λειτουργεί επισημαίνουν πως ο μισθός ενός νεοδιόριστου δικηγόρου ανέρχεται σε 1.800 ευρώ. Την ίδια στιγμή, τόνισαν πως ένα Πρωτοδίκης που έχει έξι χρόνια υπηρεσίας δεν ξεπερνά τα 2.400 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρούμε να διασπείρεται στη δημοσιότητα μια είδηση ,η οποία ελπίζουμε ότι δεν αποτελεί προϊόν εσκεμμένης παραπληροφόρησης με άγνωστους εμπνευστές, αλλά απλή διάδοση ανεπιβεβαίωτης και λανθασμένης πληροφορίας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή ρεπορτάζ για την μείωση του μισθολογικού κόστους των ειδικών μισθολογίων αναφέρεται εσφαλμένα ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί και τα Μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχουν «μέσες μηνιαίες αποδοχές 6.270 ευρώ».

Διαψεύδουμε την είδηση αυτή, επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Δικαστικών Λειτουργών (που σημειωτέον ξεκινούν την καριέρα τους στην ηλικία των τριάντα ετών , δεν υπηρετούν κατά κανόνα στον τόπο κατοικίας τους και εργάζονται χωρίς ωράριο) κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερες μέσες αποδοχές, αφού ο νεοδιόριστος Δικαστικός Λειτουργός έχει καθαρές αποδοχές 1800 ευρώ και ο Πρωτόδικης των έξι ετών υπηρεσίας δεν ξεπερνάει τα 2.400 ευρώ . Αποκαθιστώντας την αλήθεια εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε για την προέλευση και το κίνητρο του λάθους.

Οι Πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων