ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 4 νέα κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα - Από Ντουμπάι και Μ. Βρετανία

Κορονοϊός: 4 νέα κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα - Από Ντουμπάι και Μ. Βρετανία

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία καθώς εντοπίστηκαν στη χώρα μας 4 νέα κρούσματα της μετάλλαξης από τη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Open, πρόκειται για μία γυναίκα που επέστρεψε στην Ελλάδα από το Ντουμπάι μετά τα Χριστούγεννα και τρεις πολίτες που έφτασαν στη χώρα μας από τη Μ. Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα είχαν εντοπιστεί στην Ελλάδα ακόμα 4 κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πιο μεταδοτική, με τα εμβόλια, ωστόσο, να είναι ανθεκτικά απέναντι στο νέο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Την ίδια ώρα, η Pfizer δημοσίευσε αποτελέσματα εργαστηριακής της μελέτης, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο που κατασκεύασε μαζί με την BioNTech είναι αποτελεσματικό έναντι και της μετάλλαξης στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική και έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

Αποκάλυψη Ελληνίδας DJ – Ετοιμάζεται ελληνικό πάρτι στο Ντουμπάι

Περισσότεροι από 1,9 εκατ. είναι οι θάνατοι στον κόσμο από κορονοϊό, ενώ κοντά στα 89 εκατ. είναι τα συνολικά κρούσματα.

Οι αριθμοί αυτοί της πανδημίας, δεν φαίνεται να επηρεάζουν το Ντουμπάι, με τη ζωή εκεί να συνεχίζεται με πάρτι και events. Αυτό έκανε γνωστό η Ελληνίδα DJ, Άντζελα Παντέλη, η οποία εργάζεται εκεί.

Την Πρωτοχρονιά οι εικόνες των Ελλήνων celebrities οι οποίο γιόρτασαν το νέο έτος στο αραβικό Εμιράτο, έκανα το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν σάλο. Η Άντζελα Παντέλη, DJ, εξωτική χορεύτρια και δασκάλα aerial yoga, ήταν πρωταγωνίστρια εκεί και μιλώντας στην εφημερίδα «On Time», αποκάλυψε πως ετοιμάζεται για το ελληνικό πάρτι που θα πραγματοποιηθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι στις 15 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση των μέτρων – Σήμερα «κληρώνει» για το click away