ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Αυτή είναι η εισήγηση των ειδικών για click away, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Lockdown: Αυτή είναι η εισήγηση των ειδικών για click away, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Lockdown: Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων - Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Ομόφωνη είναι η απόφαση των λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας για το μη άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας από την Δευτέρα (11/01). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγησή τους δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away, ούτε τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η επιτροπή ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει την τελική απόφαση.

Οι ενημερώσεις θα γίνουν σε λίγη ώρα από τον Νίκο Χαρδαλιά κατά την τακτική ενημέρωση του Υπ. Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού.

Οι ειδικοί έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, καθώς φοβούνται για έκρηξη κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ως συνέπεια των γιορτών των Χριστουγέννων.

Επίσης, πολύ κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα 15 με 20 Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το άνοιγμα της τρίτης λυκείου θα αποφανθούν οι ειδικοί, ενώ η επιτροπή θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα, με βάση πάντα τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν ιδιαιτέρως για την Αττική, η οποία παρουσιάζει υψηλό ποσοστό κρουσμάτων, ενώ δεν αποκλείεται η εφαρμογή νέων πρόσθετων μέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr