ΕΛΛΑΔΑ

Καταδρομικές επιθέσεις Ρουβίκωνα σε σούπερ μάρκετ στην Αθήνα

Καταδρομικές επιθέσεις Ρουβίκωνα σε σούπερ μάρκετ στην Αθήνα

Καταδρομικές επιθέσεις με στόχο καταστήματα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνα.

Οι επιθέσεις έγιναν στις προσόψεις των καταστημάτων με μπογιές στις περιοχές Κάτω Πατήσια, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριος, Αμπελόκηποι, Γούβα, Ν. Ηράκλειο και Πευκάκια.

Ο Ρουβίκωνας δημοσιοποίησε το γεγονός με κείμενό του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο συνοδευόταν από φωτογραφίες. Στο κείμενο αναφέρεται: «Η ελληνική επικράτεια είναι μια μεγάλη εργασιακή γαλέρα. Από τις μικρές επιχειρήσεις μέχρι τις τεράστιες πολυεθνικές, από τα αφεντικά του τύπου “εδώ είμαστε μια οικογένεια” που σημαίνει τα δικαιώματά σου ξέχνα τα, από το εργασιακό bullying, από το ζεις για να δουλεύεις κι όχι δουλεύεις για να ζεις, μέχρι την μαύρη αδήλωτη εργασία που ποτέ δεν εξαλείφθηκε, τα εξευτελιστικά μεροκάματα που αν δεν σου κάνουν πρόβλημά σου – θα βρεθεί κάποιος άλλος φουκαράς – τα εργατικά ατυχήματα/εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα, την τρομοκρατία της ανεργίας επειδή απλά είσαι γυναίκα, είσαι μάνα, είσαι μεσήλικας, δεν έχεις αρκετά προσόντα, δεν είσαι αρκετά όμορφη, δεν μιλάς αρκετά καλά αγγλικά, δεν είσαι αρκετά καλά ντυμένος, δεν είσαι αρκετά πειθήνια, δεν είσαι αρκετά δουλικός».

Για τις επιθέσεις πραγματοποιείται έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. που εστιάζεται κυρίως στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Τον έσφαξε σε ζωντανή μετάδοση - Άφαντος ο δολοφόνος