ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων: Επόμενος στόχος η Γ΄ Λυκείου - Τα σενάρια για την επιστροφή στις τάξεις

Άνοιγμα σχολείων: Επόμενος στόχος η Γ΄ Λυκείου - Τα σενάρια για την επιστροφή στις τάξεις
INTIME

Το επόμενο στοίχημα όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιστροφή στις τάξεις των μαθητών της Γ ΄Λυκείου.

Κι αυτό γιατί οι μαθητές αυτοί αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα καθώς το καλοκαίρι θα πρέπει να διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Προτεραιότητα, εξάλλου, χαρακτήρισε την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κρίσιμη ημερομηνία για τους μαθητές της τελευταίας τάξης των Λυκείων φαίνεται ότι είναι η ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου καθώς τότε αναμένεται η εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Οι ειδικοί έχουν πει ότι θα αποφασίζουν «βδομάδα-βδομάδα» το άνοιγμα των επόμενων δραστηριοτήτων της κοινωνίας κάτι που σημαίνει ότι αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν δεν αποκλείεται η δια ζώσης επιστροφή στα σχολεία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές Λυκείου έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Οι λοιμωξιολόγοι τόνιζαν την προηγούμενη εβδομάδα πως το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου είναι η επόμενη προτεραιότητα, με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο να τονίζει πως «τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα».

Το ίδιο τόνισε και ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως αυτή την εβδομάδα θα συζητηθεί το άνοιγμα στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Τα σενάρια για ΙΕΚ, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα φροντιστήρια η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει αργότερα καθώς το ζήτημα της επιστροφής στη δια ζώσης διδασκαλία στα πανεπιστήμια δεν έχει ακόμα τεθεί επί τάπητος στην επιτροπή των ειδικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιωτικές σχολές (ΙΕΚ κ.λπ) υπάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα επαναλειτουργήσουν «πακέτο» με τα πανεπιστήμια ενώ τα φροντιστήρια φαίνεται ότι πηγαίνουν «πακέτο» με τα Λύκεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορoνοιός: Το crash test των σχολείων, ο γρίφος του λιανεμπορίου και η ανησυχία των ειδικών