ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ανοίγουν πάλι τα μαγαζιά – Αυτή είναι η ημερομηνία – Πώς θα λειτουργήσει το click inside

Lockdown: Ανοίγουν πάλι τα μαγαζιά – Αυτή είναι η ημερομηνία – Πώς θα λειτουργήσει το click inside

Lockdown: Ανοίγει η αγορά τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA. 

Ανοίγουν τα καταστήματα στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο του click away αλλά και του click inside, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Η οριστική απόφαση θα παρθεί την Πέμπτη όταν θα συναντηθούν οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Το σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς προβλέπει το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, το λιανεμπόριο.

Για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, θα ισχύσει η μέθοδος του click inside. Το click away θα συνεχίσει να υπάρχει για τα καταστήματα που λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σταμπουλίδης: Αυτά τα καταστήματα θα ανοίξουν

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης αποκάλυψε ότι έχει προταθεί από την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, να ανοίξουν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες, Δευτέρα.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως θα συζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις αν δοθεί το «πράσινο φως» θα γίνουν από τον κ. Χαρδαλιά στην ενημέρωση της Παρασκευής επανέλαβε ο κ. Σταμπουλίδης.

Πώς θα λειτουργήσει το click inside

Ο αριθμός των πελατών μέσα σε ένα κατάστημα θα εξαρτηθεί από τα τετραγωνικά του καταστήματος, ενώ θα υπάρχει και χρονικό περιθώριο για την παρουσία μέσα στο μαγαζί.

Για την έλευση στο κατάστημα, απαιτείται ραντεβού, το οποίο κατοχυρώνεται και ορίζεται με μήνυμα στο κινητό μας τηλέφωνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονική συμπλοκή στη Νέα Σμύρνη: Ένα γκρι Opel αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Που στρέφονται οι έρευνες