ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στα «κόκκινα» η Αττική - Συναγερμός σε Δάφνη, Βύρωνα, Ηλιούπολη κι άλλες πέντε περιοχές

Κορονοϊός: Στα «κόκκινα» η Αττική - Συναγερμός σε Δάφνη, Βύρωνα, Ηλιούπολη κι άλλες πέντε περιοχές
IN TIME

Η Αργολίδα και η Σπάρτη είναι άλλες δύο περιφέρειες που παίρνουν θέση από αύριο στον χάρτη του ολικού lockdown, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται και στη μία και στην άλλη κρίθηκαν εξαιρετικά ανησυχητικά.

Σε ισχύ παραμένει πάντα και ο συναγερμός που έχει σημάνει στην Αττική, με τις δυτικές συνοικίες, το κέντρο της πρωτεύουσας, τον Βύρωνα, το Γαλάτσι, τη Δάφνη, την Καισαριανή και άλλες περιοχές να φοβίζουν τους λοιμωξιολόγους.

Με κόκκινο βάφονται η μια περιφέρεια μετά την άλλη στη χώρα. Κάθε μέρα και μια νέα περιοχή μπαίνει σε αυστηρό lockdown λόγω αυξημένων κρουσμάτων, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Σε αυστηρό lockdown βρίσκονται η περιφέρεια Αργολίδος, η Σπάρτη, η Βοιωτία, η Μυτιλήνη και η Κάλυμνος. Σε κλοιό μέτρων εξακολουθούν να είναι ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα στη δυτική Αττική, οι δήμοι Εορδαίας Βοΐου της Κοζάνης, αλλά και οι τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου της Ροδόπης

Την έκτακτη σύσκεψη χθες των λοιμωξιολόγων προκάλεσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική.

Υψηλό είναι το επιδημιολογικό φορτίο στον Δήμο Αθηναίων, τον Βύρωνα, το Γαλάτσι, τη Δάφνη, του Ζωγράφου, την Ηλιούπολη, την Καισαριανή, την Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση δείχνουν ότι από τις 24 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν μειωθεί κατά 72%, οι νοσηλευόμενοι κατά 61%, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων κατά 43%, με το σύστημα υγείας να παίρνει μια βαθιά ανάσα.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά – Έρχονται «λευκές μέρες» και ψύχος στην Αττική