ΕΛΛΑΔΑ

«Ταφόπλακα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία»

«Ταφόπλακα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία»

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων φαρμακευτικών εταιρειών με περιεχόμενο το πολυνομοσχέδιο για την υγεία.


Οι εκπρόσωποι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας τις «παρενέργειες» του πολυνομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηριστικέ από τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο ως «ταφόπλακα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας».

Ο κ. Γιαννακόπουλος συμπλήρωσε πως «Μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχουν φοβερά πράγματα. Σε δέκα μέρες αναφέρει πως θα εφαρμόσει τρεις κατηγορίες. Δε μιλάει περί συγκεκριμένων φαρμάκων. Έχουν παρθεί μη ορθολογικά μέτρα, δεν έχουν προοπτική και κανείς δε μπορεί να τα στηρίξει. Είναι δυνατόν να κάνεις μονοπώλιο και όλοι οι άλλοι να πεθάνουν;».

Ο κ. Βασίλης Κάτσιος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου εταιρειών Pharmathen, μίλησε για τις επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα, κάνοντας λόγο για κραυγή αγωνίας από πλευρά των εταιρειών. « Σήμερα βγάζουμε κραυγή αγωνίας δε μπορούμε να ζητάμε επενδύσεις στη χώρα μας την ίδια στιγμή που διώχνουμε τις δικές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έξι μήνες μετά το νομοσχέδιο αν μαζευτούμε ξανά δε θα είμαστε ούτε οι μισοί», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εταιρειών, παραθέτοντας τις δραματικές συνέπειες των όσων έφερε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος.

Ο Θεόδωρος Κωλέτης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, μίλησε για τους εργαζόμενους λέγοντας ότι «Αυτοί που παράγουν τη μεγαλύτερη δαπάνη ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν να απολύουν κόσμο. Τους περισσότερους τους έχουμε προσλάβει εμείς πλέον δε θα μπορούμε να έχουμε ούτε αυτούς ούτε τους υπόλοιπους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις εκατοντάδες μη σοβαρές φαρμακευτικές εταιρείες που υφίστανται στην Ελλάδα και οι οποίες, παίρνουν μαζί τους προσπάθειες που καταβάλλουν σοβαροί επιχειρηματίες ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος δήλωσε πως το ξεκαθάρισμα είναι δουλειά της πολιτείας. «Το φάρμακο είναι διατιμημένο και το φάρμακο ελέγχεται από το κράτος. Δεν πρέπει να πάρουμε εμείς μέτρα εναντίον συναδέλφων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος.

katsos-giannakopoulos457383
demos-kai-alloi845385438
koletis43765347453
giannakopoulos4873875483

Διαβάστε επίσης:

Πληρώνουμε τις απάτες των πολιτικών με την Υγεία μας!

Ηθικοί αυτουργοί για το θάνατο παιδιών όσοι το υπογράψουν

Η ΝΔ τελευταίο ανάχωμα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας