ΕΛΛΑΔΑ

Ταραντίλης: Τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο για 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα

Ταραντίλης: Τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τον Φεβρουάριο για 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα
INTIME

Στη δεύτερη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Όπως υπενθυμίσε η επιχείρηση «Ελευθερία» πέρασε στη δεύτερη φάση της με την έναρξη του εμβολιασμού για τους συμπολίτες μας των 85 και άνω ετών και μέχρι χθες, Κυριακή, είχαν γίνει συνολικά 80.531 εμβολιασμοί.

«Μέσα στον επόμενο μήνα θα τεθούν σε λειτουργία 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία, θα έχουν δυνατότητα 20.000 εμβολιασμών ημερησίως» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα μετέφερε την εκτίμηση ότι «μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα αυξηθεί σημαντικά η εισροή εμβολιαστικών δόσεων καθιστώντας εφικτό τον στόχο εμβολιασμού της πλειονότητας των πολιτών το καλοκαιρι».

«Ήδη, άλλωστε, από τη μέχρι σήμερα διεθνή εμπειρία επιβεβαιώνεται τόσο η ασφάλεια όσο και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Χαρακτηριστικά και εξαιρετικά θετικά είναι τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης στο Ισραήλ, που καταδεικνύει ότι μετά τον εμβολιασμό του 20% του πληθυσμού, διαπιστώνεται μείωση των νέων λοιμώξεων» πρόσθεσε ο κ. Ταραντίλης.

Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρακολουθούνται διαρκώς και στο επόμενο διάστημα, όπως ήδη συμβαίνει, και στην περίπτωση που εμφανιστεί κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας θα υπάρξει άμεση παρέμβαση».

«Ας τηρήσουμε, λοιπόν, όλοι -επαγγελματίες, εργαζόμενοι και καταναλωτές- τα προβλεπόμενα μέτρα ως προς τις αποστάσεις, την ατομική υγιεινή, τη χρήση της μάσκας, για να μειώσουμε τον κίνδυνο και να δώσουμε στην αγορά την ευκαιρία να αναπνεύσει» πρόσθεσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην οποία αναφέρθηκε και στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr ότι αυτή θα εξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, τέλος, υπενθύμισε ότι:

  • από αύριο έως και τις 31 Ιανουαρίου οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις, προκειμένου να πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο.
  • παραμένει ανοιχτή μέχρι αύριο, 19 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης άμεσης κρατικής ενίσχυσης στο πλαίσιο του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το μισό της οποίας -όπως και στον προηγούμενο κύκλο- δεν επιστρέφεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις εκτός νομού: Τεστ το άνοιγμα της αγοράς - Τι εξετάζεται