ΕΛΛΑΔΑ

«Γρίφος» η Εστίαση: Πώς και πότε θα ανοίξει - Οι λεπτομέρειες που προβληματίζουν

«Γρίφος» η Εστίαση: Πώς και πότε θα ανοίξει - Οι λεπτομέρειες που προβληματίζουν

Σε «γρίφο» για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται το άνοιγμα της Εστίασης, καθώς οι φόβοι των ειδικών εστιάζονται στις λεπτομέρειες...

Η εστίαση, άλλωστε, συμπαρασύρει και πολλές άλλες πτυχές της καθημερινότητας και της οικονομίας.

Είναι βέβαιο ότι το άνοιγμα της εστίασης θα φέρει και αλλαγές στο ωράριο των μετακινήσεων, καθώς σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 9, αλλά και ακόμα μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους από εργαζόμενους και πελάτες.

Σύμφωνα με το Star, oι λοιμωξιολόγοι στην πλειοψηφία τους εισηγούνται να ανοίξουν σε πρώτη φάση τα αμιγώς εστιατόρια μόνο με σόμπες - μανιτάρια σε εξωτερικό χώρο.

Και αυτός είναι ένας «γόρδιος δεσμός» όμως, καθώς οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων εστίασης θυμίζουν μπλεγμένο κουβάρι. Πολλά μπαρ έχουν άδεια ως εστιατόρια, ενώ υπάρχουν και all day καφέ με άδεια εστιατορίου.

Αναφορικά με την εστίαση, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε στο Newsbomb.gr, ότι «θα ήταν λάθος να ανοίξει η εστίαση τώρα. Η περίοδος Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου είναι από τις πιο νεκρές οικονομικά. Σίγουρα έχουν ανάγκη να ανοίξουν, αλλά μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει πιο σημαντικό πρόβλημα. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερο να κρατήσουμε τώρα την εστίαση κλειστή ούτως ώστε να την ανοίξουν τον Μάρτιο, με καλύτερες συνθήκες».

Βήμα – βήμα οι αποφάσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Για τις λοιπές δραστηριότητες το άνοιγμα θα γίνει βήμα – βήμα, με τους ειδικούς να δίνουν προτεραιότητα στις οικονομικές δραστηριότητες. Στο «τραπέζι» βρίσκονται ήδη τα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν τον Φεβρουάριο.

Στη σύσκεψη της Παρασκευής οι επιστήμονες θα δουν αν είναι πρόσφορο το έδαφος για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων με παράλληλη απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός περιφερειακών ενοτήτων. Αν δώσουν το «πράσινο φως» τότε στα χιονοδρομικά θα επιτρέπονται μόνο αθλητικές δραστηριότητες και δεν θα λειτουργούν σαλέ και εστιατόρια.

Πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων θα είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.